Tarih böyle yazılır

Henüz 10 yıl öncesine kadar 3'üncü Lig takımı olan Teleset Mobilya Akhisarspor, basamakları tek tek çıkıp Süper Lig'e ulaştıktan sonra önce ligin istikrarlı kulüplerinden biri haline geldi ve ardından yılların emeğini Ziraat Türkiye Kupası'nda tarih yazarak taçlandırdı.

Haberler 12.05.2018 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kupada bu sezon 159 takm arasndan son 4e kaldktan sonra önce yar finalde ilk maçta 2-1 malup olmasna ramen Süper Lig lideri Galatasaray deplasmanda 2-0 yenerek eleyen Ege temsilcisi, Diyarbakrdaki finalde de yine dev rakibi Fenerbahçeyi 3-2yle geçip tarihi bir ilki baard. Kurulduu 1970 ylndan 2008e kadar amatör kümeyle 3üncü Lig arasnda mekik dokuyan yeil-siyahllar, hem kupay ilk kez kaldrd, hem 38 yl sonra Egeden bu baarya ulaan ilk takm oldu, hem lig ampiyonuyla Süper Kupa finali oynamaya hak kazand, hem de tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi biletini ald.

Akhisarspor, Türkiye Kupas ampiyonu olarak yeni sezonda UEFA Avrupa Ligi gruplarna direkt katlacak. Kasasn dolduracak yeil-siyahllar, Avrupann dev kulüplerini de arlayacak. Kupay kazanp sponsorlar ve Türkiye Futbol Federasyonundan en az 3 milyon Dolar gelir elde etmeyi garantileyen Akhisar, UEFAdan Avrupa Liginde gruplara kald için de 2.6 milyon Euro alacak. Temsilcimiz, grupta her galibiyete 360 bin, beraberlie 120 bin Euro gelir elde edecek. Akhisar, UEFAda grubundan lider çkarsa 600, ikinci olursa 300 bin Euro, bunlarn yannda son 32 turuna kalrsa 500 bin Euro daha alacak. Yeni sezonda UEFAda yer alacak ngiltereden Chelsea ve Arsenal, talyadan Inter ve Milan, Fransadan Monaco ve Marsilya, Almanyadan Bayer Leverkusen gibi dev kulüpler, Akhisarsporun muhtemel rakipleri arasnda yer alyor.

FENERBAHçENN BELALISI

Süper Ligin en az maliyete sahip takmlarndan Akhisarspor, bu sezon Fenerbahçeyi lig ve kupada oynanan 3 maçta da yenmeyi baard. Piyasa deeri rakibinin çok altnda bulunan, tüm takmn maliyeti Fenerbahçenin 4 oyuncusu tutarndaki Akhisar, ligde ilk maç 1-0, deplasmandaki rövan ise 3-2 galip tamamlad. Fenerbahçeye ampiyonluk yolunda en büyük darbeyi vuran takm olan yeil-siyahllar, rakibini Diyarbakrdaki Türkiye Kupas finalinde de 3-2 yenip tarihe geçti. Akhisarllar ve dier kulüp taraftarlar, sosyal medyada Fenerbahçeye esprili göndermeler yapt.

LG YARIINA DARBE

Akhisarspor, kupay kazanarak Süper Ligde Avrupaya gitmek için yaplan beincilik yarna da son verdi. Akhisar, kupa ampiyonu olduu için UEFA Avrupa Liginde direkt gruplara kalrken lig beincilii için yaran Göztepe, Trabzonspor ve Sivassporun Avrupa hayalleri bitti. Ligi beinci srada tamamlayan takm, ancak bir kulübümüz yeni sezonda Avrupadan men cezas alrsa kupaya katlma ans bulacak.

OKAN BURUK TARHE GEçT

Futbolculuu döneminde Galatasarayla 4, Beiktala ise 1 Türkiye Kupas kazanan Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, teknik adam olarak da bu baarya ulat. Kariyerinde futbolcu olarak Galatasarayla UEFA Kupas, UEFA Süper Kupa ve 7 lig ampiyonluu bulunan Buruk, Türkiye Kupasn kaldran 42nci teknik direktör oldu. Akhisar ise kupay kazanan 15inci takm olmay baard. Futbolcular finalin ardndan Okan Buruku havalara att.

EN SON DENZLSPOR

Egeyi Akhisarsporun yeni sezonda yer alaca Avrupa arenasnda en son 15 yl önce Denizlispor temsil etti. Denizlispor, 2002-03 sezonunda o dönemki ad UEFA Kupas olan UEFA Avrupa Liginde Lorient, Sparta Prag ve Lyonu eleyerek ünlü teknik adam Jose Mourinhonun çaltrd, o yl kupay da kazanan Portoya elendi.

TARAFTAR MOTVE ETT

Diyarbakrdaki Ziraat Türkiye Kupas finalinde Akhisarsporlulara yaplan bilet uygulamas, yeil-siyahl futbolcular motive etti. Akhisar taraftarlarnn büyük bir ksm, finalde kendilerine çifte standart uyguland, Fenerbahçeden yar yarya daha az bilet ayrld için Diyarbakra gitmedi. Final maçn deplasman gibi oynayan Akhisar, Lopes, Sissoko ve Barbosann golleriyle zoru baard.

ERDOANDAN KUTLAMA

Kupay kazanp basnda ve sosyal medyada tüm Türkiyenin gündemine oturan Manisann ilçe takm Akhisarsporu Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve siyasiler de kutlad. Erdoan, sosyal medya hesabndaki kutlama mesajnda, 2017-2018 Ziraat Türkiye Kupas ampiyonu olan Teleset Mobilya Akhisarsporu ve taraftarlarn gönülden kutluyorum. Tebrikler Akhisarspor ifadelerini kulland.

9 SENEDR AYNI YÖNETM

Akhisarsporun baarsnn altnda yönetimdeki istikrar da yatyor. Kulüpte bakan Hüseyin Eryüksel ve yönetim 9 yldr hiç deimedi. Akhisarsporu 3üncü Lig kulübüyken Avrupaya tayan, finalin ardndan büyük sevinç yaayan Hüseyin Eryüksel, 9 senelik yönetimde deiiklik yapmadk. Yüreiyle oynayp buraya geldik. Kupay bileimizin hakkyla kazandk. Avrupada da ülkemizi en iyi ekilde temsil edeceiz dedi.

03.00DE KARILAMA

Türkiye Kupasn kazanan Akhisarsporu gece saat 03.00de zmir Adnan Menderes Havalimanna koan yüzlerce taraftar karlad. Kupa finali ve sonrasnda ilçede balayp saatlerce süren coku ve kutlamalar ardndan zmire tand. Gece saatlerinde araçlaryla ilçeden 100 kilometre uzaklktaki zmire giden taraftarlar, meydan, ampiyon tezahüratlaryla inletti. Yeil-siyahl kafile kupayla uçaktan indiinde coku dorua ulat. Teknik direktör Okan Buruk ve futbolcular, taraftarla birlikte tezahürat yapt. Buruk, taraftarlara üçlü de çektirdi. Kafile konvoy eliinde Akhisara döndü. Süper Ligde kümede kalma yarnda pazartesi günü kritik deplasmanda Kayserispora konuk olacak Akhisarspor, kupayla ehir turunu ise erteledi.

Ana Sayfaya Git