Tarihi karara ramak kala

Diyarbakırspor'un zarara uğratılmasıyla ilgili olarak yıllardır devam eden davanın karar duruşması olan 28 Mayıs’a az bir süre kala tüm gözler buradan çıkacak kararlarda.

Haberler 23.05.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrsporun zarara uratlmasyla ilgili olarak yllardr devam eden davada son sözün 28 Mays Sal günü söylenmesi ve kulübün geleceini etkileyen kararlarn çkmas bekleniyor.

2010 ylnda dönemin Diyarbakr Valisi Mustafa Toprakn talebiyle kente gelen çileri Bakanl denetçilerinin hazrlad raporla 2011 ylnda balayan davada sona gelindi.

28 Mays Sal günü yaplacak ve kararlarn alnmas beklenen durumada çkacak kararlar Diyarbakrsporun yeniden ayaa kalkmas için kritik önem tayor.

Mahkeme Ne Karar Verecek?

Diyarbakr 5.Asliye Ceza Mahkemesinde 65 kiinin yarglanmasyla balayan davada 50 kiinin dernekler kanununa muhalefetten yarglanarak beraat etti, kalan 15 kii ise hem dernekler kanununa aykr ilemler yapmaktan hem de görevi kötüye kullanarak kulübü zarara urattklar gerekçesiyle yarglanyor.

Davann ubat ayndaki durumasnda hakim, davay adli yl tatilinden önce sonuçlandrmak istediini belirterek dosyann alannda uzman 3 bilirkii tarafndan incelenmesi kararn vermiti.

Ana Sayfaya Git