TASKK Türkiye Kick Boks Şampiyonası sona erdi

Elazığ'da düzenlenen Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Kick Boks Şampiyonası sona erdi.

Haberler 12.07.2018 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda Frat Üniversitesi çok Amaçl Spor Salonunda 3 bin 970 sporcunun katlmyla gerçekletirilen ampiyona tamamland.

Büyükler, gençler, yldzlar ve minikler kategorisinde gerçekletirilen müsabakalarn sonucunda, büyükler kategorisinde belirlenen 128 sporcu 1321 Ekimde Slovakyada ve 1725 Kasmda Slovenyada yaplacak Avrupa Kick Boks ampiyonalarnda Türkiyeyi temsil edecek.

Gençler kategorisinde ise milli takma seçilen 102 sporcu 1523 Eylül tarihlerinde talyada düzenlenecek Dünya Kick Boks ampiyonasna katlacak.

Türkiye Kick Boks Federasyonu Bakan Salim Kayc, AA muhabirine yapt açklamada, 3 bin 970 sporcunun katlmyla Elaz halknn ev sahipliinde gerçekletirilen ampiyonann büyük bir heyecan ve coku içerisinde sona erdiini söyledi.

ampiyonann Elazda gerçekletirilmesinde emei geçen herkese teekkür ettiklerini ifade eden Kayc, öyle konutu:

Bu müsabakalarn sonucunda gençlerde talyada yaplacak Dünya Kick Boks ampiyonas ile büyüklerde Slovenya ve Slovakyada yaplacak Avrupa Kick Boks ampiyonasna katlmak üzere A Milli Takmmz oluturuldu. Tabii bu milli takmn oluturulmasndaki son etapt. Bundan önce Türkiye Açk Kick Boks Turnuvas ve Uluslararas Türkiye Açk Kick Boks Turnuvas vard. Tüm etaplarn sonunda skletinde ve brannda en fazla puan olan 230 sporcumuz milli takm oluturdu.

Elaz Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Sedat Acar da il olarak büyük bir organizasyona ev sahiplii yapmann mutluluunu yaadklarn ifade etti.

Bu tür büyük organizasyonlarn kentte gerçeklemesi için çalmalarna devam edeceklerini aktaran Acar, 5 bin insan 10 gün boyunca burada kald. limizi gezdiler, gördüler, alverilerini yaptlar. Hem ilin tantm açsndan hem de ekonomik olarak bir hareketlilik salad için de ilimiz açsndan önemli bir kazanm oldu. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git