TBF Başkanı Türkoğlu açıkladı: Basketbolda ligler resmen tescil edildi

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, liglerin bu haliyle tescil edildiğini açıkladı. Türkoğlu ayrıca, hiçbir ligde şampiyon ilan edilmeyeceğini söyledi.

Haberler 11.05.2020 - 23:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkolu ayrca, Federasyon olarak kulüplerimizle istiare içindeyiz. Beraber hareket ederek her zaman bir ekip olmuuzdur. Erkekler liginde 16 takmmzn 13ü, kadnlarda ise 13 takmn 11i liglerin bu ekilde sonlandrlmasn istediklerini bizlere iletti ifadelerini kulland.

BASKETBOL LGLER

TBF Yönetim Kurulunun toplant sonras açklamas öyle;

Ülkemizde ve dünyada etkileri devam eden COVID-19 salgnnn yaratt belirsizlikle mücadelede devletimizin çizdii çerçeveye uygun ekilde, Türkiye Basketbol Federasyonu da üzerine düen sorumluluu ilk andan itibaren büyük bir titizlikle üstlenmitir.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafndan, bu hassas duruma ilikin tüm senaryolar deerlendirilirken, bata ilgili Bakanlklar olmak üzere FIBA ve TBF Salk Kurulu ile tüm kulüplerimizin de görüleri alnmtr.

Oluan gerekçelerle, yaanan belirsizliin liglerimize daha fazla zarar vermemesi adna Federasyon Yönetim Kurulumuz bugün toplanm ve ilgili konular görümütür.

Türk basketbolunun geleceini gözeterek, sporcu, idareci ve basketbol ailesinin saln korumak amacyla alnan ve lig organizasyonlarnn sorunsuz balamas adna önem arz eden kararlar u ekildedir;

1. Tüm basketbol ligleri sonlandrlmtr.

2. Hiçbir ligde ampiyon ilan edilmeyecektir.

3. Sezon öncesi ilan edilen statüde yer alan düme/çkma ilemleri uygulanmayacaktr.

4. Liglerin sralamas ve kulüplerin Avrupa kupalarndaki temsil haklar mevzuata göre belirlenecek ve önümüzdeki günlerde duyurulacaktr.

5. Gelecek sezonun lig yaplar, kulüp mali denetim ve lisans talimat da dahil olmak üzere ilgili mevzuat hükümlerine göre oluturulacaktr.

Ana Sayfaya Git