Tek ayakkabılı şampiyon Emine'nin yeni hedefi Avrupa'da altın

PORTEKİZ'de düzenlenen 4 bin metrelik Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası'nın son 3 bin 500 metresini, ayakkabısının rakibinin çarpması sonucu çıkmasıyla tek ayakkabıyla koşarak altın madalyaya uzanan Muşlu Emine Akbingöl, yeni hedefini Gençler Avrupa Şampiyonası'nda birincilik olarak belirledi.

Haberler 11.07.2019 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Haftann 7 günü antrenman yapan 19 yandaki Akbingöl, 7 yldan bu yana bu ii tutkuyla yapyorum. stekli olduk mu hevesli olduk mu motivasyonumuz tam oldu mu gerçekten baar geliyor dedi.

Muun Varto ilçesinde 12 yandayken beden eitimi öretmeninin tevikiyle altetizme balayan Emine Akbingöl, 7 yllk spor hayatna önemli baarlar sdrd. Mu Alparslan Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulunda 3üncü snf örencisi olan Akbingöl, ubat 2019da Portekizde yaplan Avrupa Kulüpler Kros ampiyonasnda yaad talihsizlie ramen ampiyon oldu. 4 bin metrelik yarn 500üncü metresinde rabininin çarpmas sonucu çkan ayakkabsn eline alarak son 3 bin 500 metreyi tek ayakkabyla koan Akbingöl, rakiplerini geçerek altn madalyaya uzand. 2-3 Temmuz tarihlerinde Romanyada 49uncusu düzenlenen Balkan U-20 Gençler ampiyonasnda da 5 bin metreyi 17.27lik derecesiyle en önde tamamalyan Akbingöl, burada da birincilik kürsüsüne çkt.

YEN HEDEF GENçLER AVRUPA AMPYONASI

Romanyadan dönen Emine Akbingöl, sveçte düzenlenecek Gençler Avrupa ampiyonas için memleketi Muta hazrlklara ara vermeden balad. Günde 22 kilometre koan Akbingölün yeni hedefi 18-21 Temmuz tarihleri arasnda yaplacak ampiyonay da altn madalya ile tamamlamak. Haftann 7 günü sabah ve akam antrenman yapan Akbingöl, Baarnn gelmesi için bunlar yapmam gerekiyor. Sk bir çalma içerisindeyim. u anda antrenörümüzle beraber çalmalarmz devam ettiriyoruz. Yaptm spor biraz zor olsa da yaptm ii seviyorum. 7 yldan bu yana bu ii tutkuyla yapyorum. stekli olduk mu hevesli olduk mu motivasyonumuz tam oldu mu gerçekten baar geliyor. Zorluklar ne olursa olsun baaryoruz diye konutu.

7 YIL ÖNCE BUNLARI DÜÜNEMYORDUM

Beden eitimi öretmeninin tevikiyle atletizme baladn belirten Emine Akbingöl, unlar söyledi:

7 yl önce spora baladmda milli takma girmek, yurt dna gitmek, baar kazanmak benim için tamamen bir hayaldi, düünemiyordum. Sadece bölgelerde, Türkiye ampiyonalarnda derece yapacam düünüyordum. Önce bölgelerden baladm ve birinci oldum. Türkiyede ampiyon olmaya baladm. Böyle küçük küçük baarlar geldikçe daha büyük baarlar hedefledim. Benden küçük, büyük sporcular ve özellik kz çocuklarna tavsiye ediyorum; eer yetenekleri varsa, beden eitimi öretmenleri onlar kefetsin ve onlar güzel bir yere getirsinler. Onlar da kendilerine inansnlar ki benim gibi güzel baarlar elde ederler. Hiçbir ey imkansz deil.

ELMZDEN GELEN MKANI SEFERBER EDECEZ

Baarl atleti yalnz brakmayan Gençlik ve Spor l Müdürü Emrullah Güler de bütün imkanlarn sporculara destek için seferber edeceklerini söyledi. Güler, Gerek tesis, gerek malzeme, gerekse maddi destekler ve bunun yannda spor psikoloumuz, spor psikiyatrmz da salk destekleriyle sporcularmzn dünya ampiyonas, hatta olimpiyatlarda yarmas adna elimizden gelen her türlü imkan seferber edeceiz. Emine Akbingöl kardeimiz burada çok büyük bir baar elde etti, bizleri gururlandrd, bayramz dalgalandrd. Kendisini cangönülden tebrik ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlnn gençlere ve sporculara salam olduu destekleri bizler de tara tekilat olarak sahaya yayyoruz. Elimizden gelen bütün imkanlar seferber ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git