Tekvando Tutkusunu 3 Kızına da Aşıladı

Diyarbakır'da yaşayan tekvando antrenörü Mehmet Bal, tutkuyla bağlandığı bu spora olan sevgisini 3 kızına da aşıladı.

Haberler 30.04.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dört çocuk babas Mehmet Bal (43), 1995te balad tekvandoya tutkuyla baland. Yaad maddi zorluklara ramen tekvandodan vazgeçmeyen Bal, merkez Kayapnar ilçesinde açt kursta, örencileriyle birlikte kzlar Elif (17), Kader (14) ve Dileki (11) de baarl birer sporcu olmalar için yetitiriyor.

Mehmet Bal, tekvandoya meraknn çocukluk döneminde baladn, 25 yldr bu sporla uratn, 2 yldr da antrenörlük yapt aktararak, spor sayesinde kötü alkanlklardan uzak durduunu belirtti.

Ailesinin ilk dönemlerde bu spora ilgisinden rahatsz olduunu dile getiren Bal, Maddi durumumuz iyi deildi. Babam tekvandoyla uramam istemiyordu. Tatl ve simit satarak ailemin geçimine katk sunuyordum. Bu ileri yaparak biriktirdiim parayla da tekvando kursuna gidiyordum. Zorluklara ramen bu sporu yapmaktan vazgeçmedim. naatlarda da çaltm. diye konutu.

Kzlarm adm adm baarya yaklayor

Tekvandoya olan sevgisini kzlarna da aladn ifade eden Bal, öyle konutu:

çocuklarmn sporla ilgilenip, güzel ahlak sahibi olmalarn istedim. Onlara tekvandoyu sevdirdim. Tekvando benim hayatma disiplin katt için çocuklarmn da yapmasn istedim. çocuklarmn iyi bir ekilde yetimesini, Dünya ampiyonasna ve olimpiyatlara katlmasn istiyorum. çocuklarma haftann 6 günü antreman yaptryorum. Hedefim, kzlarmn Türkiye ampiyonu, sonra dünya ampiyonu olmas ve ardndan olimpiyatlara katlmalar. Kzlarm adm adm baarya yaklayor.

Büyük kz Elifin Anadolu Yldzlar Ligi Finallerinde 2015te birinci olduunu, Kaderin de bu yl Anadolu Yldzlar Ligi yar final etabnda birincilik elde ettiini bildiren Bal, Düzcede mays aynda düzenlenecek olan Anadolu Yldzlar Ligi Finalleri için hazrlk yaptklarn anlatt.

Aile olarak tekvando sporunu çok sevdiklerini dile getiren Bal, sporun aile ilikilerini güçlendirdiini, çocuklaryla iyi bir iletiim kurduunu sözlerine ekledi.

Elif: Babam yllardr bize emek veriyor

Babas sayesinde tekvandoya baladn ve bu sporu çok sevdiini vurgulayan Elif Bal, unlar söyledi:

Tekvandoya 6 yanda babam sayesinde baladm. Babam bana zamanla bu sporu sevdirdi. Türkiye ampiyonalarna 6 kez katldm. Anadolu Yldzlar Liginde birinciliklerim var. Hedefimde dünya ampiyonu olmak var. Hayallerimi gerçekletirmek istiyorum. Babam yllardr bize emek veriyor. Onun emeklerinin boa çkmamas için çalyorum. Onun mutlu olmas için Dünya ampiyonasna katlmak istiyorum.

Elif, dövü sporlarnn özellikle kzlar için çok yararl olduunu kaydederken, Bir derece yaptmda ailemle çok mutlu oluyoruz. ifadelerini kulland.

Kader: Öz güvenim artt

Tekvandoyla 6 yldr uratn aktaran Kader Bal, bu yl Diyarbakrda Anadolu Yldzlar Ligi elemelerinde birinci olduunu, Düzcede yaplacak finaller için hazrlandn söyledi.

Sporun hayatnda önemli bir yere sahip olduunu anlatan Kader, aile olarak sporu sevdiklerini dile getirdi.

Kader, Babamla hep spor hakknda konuuyoruz. Babam bana neler yapmam gerektiini anlatyor. Bu da bana fayda salyor. Tekvando sayesinde öz güvenim artt. Bu sporu bize sevdirdii için babama çok teekkür ediyorum. eklinde konutu.

Tekvandonun hayatna renk kattn anlatan Dilek Bal ise babas ve ablalar gibi bu spor dalnda baarl olmak istediini anlatt.

Ana Sayfaya Git