Terör bitti, yeşil sahalar şenlendi

MUŞ'un Varto İlçesi'nde terör olayları sebebiyle yapılamayan amatör futbol müsabakaları başladı. Kültür Mahallesi'ndeki çim sahada oyanan futbol maçı ilçede özellikle gençleri mutlu etti. Uzun bir aradan sonra sahaya gelen vatandaşlar, Yeşil Vartospor'un rakibi Sungu Belediyespor'un sahaya çıkmaması üzerine hayal kırıklığı yaşadı.

Haberler 12.03.2019 - 14:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vartoda yeniden balayacak Bölgesel Akamör Ligi (BAL) maçlar için Kültür Mahallesindeki çim saha hazr hale getirilirken, Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Erkan Kaçmaz ile lçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Tunay Ergül tarafndan takmlara malzeme destei saland. Günler süren hazrlklarn ardndan Yeil Vartospor ile Sungu Belediyesporun açl maçn yapacaklar bildirildi. çim sahadaki yerlerini alan taraftarlar, Yeil Vartosporun rakibi Sungu Belediyesporun maça çkmamas üzerine hayal krkl yaad. Hakem Murat Uçar, Sungu Belediyesporun maça çkmamas sebebiyle, saha ortasna toplad Yeil Vartosporlu futbolcularla maçn biti düdüünü çald.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Tunay Ergül, youn kar ya olmasna ramen ilçedeki sahann karlarnn sürekli temizlendiini söyledi. Gençlerin yannda olacaklarn belirten Ergül, Devletimizin hizmetlerini çalmalarn göstermek için elimizden gelen tüm çalmalar yapacaz. Bata bakanm, il valim, il spor müdürüm ve kaymakamm olmak üzere bize destek olan bize yardmc olan tüm mülki idare amirlerine teekkür ederim. Bir sahamz vard on yldan beri bo duruyordu. Kayyumla birlikte sahamz enlendi dedi.

Vartospor Kulübü Bakan Aydn Durmu, yllardan beridir yaplamayan futbol müsabakalarnn kaymakamn çalmalar sonucunda yeniden balamasna sevindiklerini söyledi. Durmu, lçede oluturduumuz Yeil Vartospor takmyla yaplan müsabakalar sonucunda Mu Sungu Belediyespor ile maç yapacaktk. Ama ne yazk ki Sungu Belediyespor maça çkmad. Hakem bizi 3 -0 galip ilan etti. Biz galip olmay deil sahada oynamak istiyorduk. Kayyum vartoya geldiinden beri futbolda da canllk gösterdi diye konutu.

Ana Sayfaya Git