Terör dünya şampiyonluğuna engel olamadı

Cizre ilçesindeki Nur Mahallesi'nde büyüyen ve spor yaşamını Batman Belediyespor Kulübü bünyesinde sürdüren işitme engelli milli güreşçi Sinan Sadak, teröre inat üç kez dünya şampiyonu oldu.

Haberler 21.07.2018 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cizrede 8 nüfuslu yoksul bir ailenin çocuu olarak dünyaya gelen Sinan Sadak (23), duyma yetisini kaybetmesine ramen küçük yalarda ayakkab boyacl yaparak ailesinin geçimine katkda bulundu.

2008 ylnda Gençlik Hizmetleri ve Spor lçe Müdürlüü bünyesinde güre eitimi veren antrenör Levent Kaleli ile tanmasyla yaam deien Sinan Sadak, Kalelinin destei ile güree balad.

Ksa sürede güre müsabakalarnda büyük baar gösteren Sinan, dört kez Türkiye ampiyonluu kazand.

2012 ylnda itme Engelliler Dünya Güre ampiyonasnda ikinci olan Sinan, 2014 ylnda Erivandaki Dünya ampiyonasnda altn madalya elde etti. 2015te Gürcistann bakenti Tifliste yaplan itme Engelliler Avrupa Güre ampiyonasnda gençler ve büyükler kategorilerinde ampiyon olan milli sporcu, 2016 Dünya itme Engelliler Güre ampiyonas ve son olarak geçen ay Rusyann Vladimir kentindeki Dünya ampiyonasnda zirvede yer almay baard.

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Batman Belediyespor Kulübü bünyesinde spor yaamna devam eden, yaad zorluklara ve terör basksna ramen Türk bayran uluslararas müsabakalarda dalgalandrmann gururunu yaayan Sinan, belirledii hedeflere ulamak için çalmalarn aralksz sürdürüyor.

Cizreden dünya ampiyonluuna

Sinan Sadak, AA muhabirine yapt açklamada, 13 yllk güre yaamnda üç dünya ampiyonluu, bir dünya ikincilii, 2 Avrupa ampiyonluu ile çok sayda Türkiye ampiyonluu elde ettiini söyledi.

Terör örgütünün geçmite saldrlar gerçekletirdii, 2 yl önce de kazdklar çukurlar ve tuzakladklar patlayclarla yaam adeta zindana çevirdikleri Nur Mahallesinde doup büyüdüünü belirten Sinan, 12 yanda gürele tantn aktard.

O zamanlar ilk Türkiye madalyam almtm. 2011 ylnda Ankara Kzlcahamam Kulübüne transfer oldum. Kzlcahamamda tam manasyla milli takm kariyerim balad. diyen Sinan, sözlerini öyle sürdürdü:

16 yanda büyükler kategorisinde dünya ikincisi oldum. 2014 ylnda dünya ampiyonu oldum. 2015 ylnda Avrupada hem gençler hem de büyüklerde iki gün arayla Allah nasip etti çifte Avrupa ampiyonluu yaadm. 2016 ylnda randa dünya ampiyonu oldum. Son olarak 2018de Rusyada Vladimirde bireyselde dünya ampiyonu oldum, takm halinde de dünya ikincisi olduk.

Hedef 2021 olimpiyatlar

Kariyerine Batman Belediyespor Kulübünde devam ettiini anlatan Sinan Sadak, hedefinin 2021 olimpiyatlar olduunu aktard.

Sinan, Bundan sonraki hedefimde 2019 ylnda Belarusta yaplacak olan Avrupa, 2020de stanbuldaki Dünya ampiyonas var, 2021de de nasip olursa olimpiyatlarda madalya almay hedefliyorum. Nasip olur da madalya alrsam bütün sporcularn hayal ettii kariyer hedefime ulam olacam. diye konutu.

Artk olumsuzluklarla deil, güzel eylerle anlmak istiyoruz

Cizrenin terörle anlmasndan duyduu üzüntüyü dile getiren Sinan, bu algy krmak istediini kaydetti.

Sinan, Cizrenin Hz. Nuhun kenti olduunu vurgulayarak Cizre denilince akla ilk gelen ey terör. Oysa geçmite çok büyük alimler yetitiren bir memleketten söz ediyoruz, Hz. Nuhun ehrinden söz ediyoruz. nsanln douunun olduu bir yerin bu kadar olumsuzluklarla yansmas kimsenin houna gitmiyor. nallah gelecek nesillere örnek baarlar brakyoruz. Artk olumsuzluklarla deil spor, fen ve sanatla, güzel eylerle anlmak istiyoruz. eklinde konutu.

Belki de Allah beni vesile olarak öne sürüp ampiyonluk nasip etti. ifadesini kullanan Sinan, bu ampiyonluk vesilesiyle memleketini farkl yerlerde güzelliklerle anlatmaya çaltn söyledi.

Sinan, olumsuzluklara ve teröre ramen bu baarnn çkmasn insanlarn hayretle izlediine iaret ederek, Sadece ben deilim, farkl dallarda baarl kardelerim var. Bununla gurur duyuyorum. dedi.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Sinan, gençlerin kendilerine hedef belirlemesi ve sabrl olmalar gerektiini ifade etti.

ahin: Bu baar gururlandrd

Batman Belediye Bakan Yardmcs Hac Murat ahin, Batmann bundan sonra bu tür baarlar daha çok göreceini ve yaayacan belirtti.

Belediyenin spor kulübü bünyesindeki milli güreçi Sinann memleketi Cizrenin yan sra Batman ve Türkiyenin de adn dünyaya duyurduuna dikkati çeken ahin, Sinann bölgenin yetitirdii baarl güreçilerden biri olduunu aktard.

ahin, güree balad günden bu yana Sinan hem okulda hem de kulüpte takip ettiini belirterek, Bu son elde ettii baar hepimizi Batman, belediyemiz ve ehrimiz adna gururlandrd. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git