TFF 1. Lig'de 2021-2022 sezonunun fikstür çekimi yapıldı

TFF 1. Lig'de 2021-2022 sezonunun fikstür çekimi, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'daki idari merkezinde gerçekleştirildi.

Haberler 15.07.2021 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kura çekimine TFF Bakan Vekili Ylmaz Büyükaydn, TFF Genel Sekreteri Kadir Karda ile TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçn, kulüp bakanlar ve temsilcileri katld.

Ligde yeni sezon 13 Austosta balayacak ve 27 Aralkta ilk yar sona erecek. 7 Ocakta ikinci yars balayacak TFF 1. Lig, 15 Maysta tamamlanacak.

TFF 1. Ligde 5, 17, 25 ve 33üncü haftalarda ise maçlar hafta içi oynanacak. Her takm ilk yar ve ikinci yarda birer hafta olmak üzere 2 haftay bay geçecek.

Fikstür çekimi öncesi bir konuma yapan TFF Bakanvekili Ylmaz Büyükaydn, Uzun zamandr pandemi ile mücadeleyle yolumuza devam ediyoruz. Geçen yl ligi el ele vererek sonlandrdk. Kulüplerimizin yaad skntlar biliyorum. Zaman zaman takm kurmakta zorlandnz, yaplan testlerle ilgili sorunlar yaadnz ama çok ükür yaptmz istiareler neticesinde ligleri oynatarak zevkli bir sezonu sonlandrdk. Bu da bizi ayrca sevindiriyor. Bu ligi deerli klan mücadelelere sahne olmas, birçok takmn Süper Lig potansiyelinde takm kurmas da bizi mutlu ediyor. ifadelerini kulland.

Bu sezon 12 farkl kentten 19 takmn katlmyla 347 maç izleneceini hatrlatan Büyükaydn öyle konutu:

Geçtiimiz sezon bu ligde mücadele eden ve bir üst lige çkan takmlar kutluyorum. Uzun zamandr seyirci desteinden yoksun olarak müsabakalara devam ettik. nallah bu yl a ve salgndaki hafifleme nedeniyle yüzde 50 kapasite ile statlara taraftar almay uygun gördüümüzü açklamtk. Salgn daha da hafiflerse bu sayy arttrma arzusundayz. Bizim için taraftar futbolun olmazsa olmaz. Önümüzdeki sezon itibaryla bu ligde VAR sistemi ile ilgili düüncelerimizi önümüzdeki sezonla ilgili hazrlklarmza ciddi ekilde devam ediyoruz. Gerekli altyapy tamamladktan sonra bu ligde de VAR sistemini devreye sokmaya çalacaz. Burada en önemli olan insan kayna eitimlerini vermek, yetitirmek bizim görevimiz olacak. Bakanlarm sizden ricam genç oyunculara , altyaplara yatrm yaplmas. Bu gençlere çok ihtiyacmz olduunu biliyoruz. Tevik anlamnda da sizlere gerekli destei vereceimizi taahhüt ediyoruz. Tüm takmlara baarlar diliyorum. diye konutu.

TFF 1. Ligde ilk hafta müsabakalar öyle:

Menemenspor-Büyükehir Belediye Erzurumspor

Denizlispor-Royal Hastanesi Bandrmaspor

Balkesirspor-Beypiliç Boluspor

Tuzlaspor-MKE Ankaragücü

Kocaelispor-Bereket Sigorta Ümraniyespor

Ankara Keçiörengücü-Altnordu

stanbulspor-Manisa FK

Gençlerbirlii-Eyüpspor

Bursaspor-Adanaspor

Ylport Samsunspor-Bay geçecek

Ana Sayfaya Git