TFF 1. Lig'de finalistler belli oluyor

TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselecek üçüncü ve son takımın belli olacağı play-off'ta yarı final rövanş maçları bugün oynanacak.

Haberler 29.05.2017 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sivasspor ve Evkur Yeni Malatyasporun adlarn dorudan Süper Lige yazdrd 1. Ligde bu takmlar takip eden Eskiehirspor, Boluspor, Göztepe ve Giresunspor, Süper Lige çkacak üçüncü ekip olmak için play-off yar finalinde mücadelelerini sürdürüyor.

Yar final ilk maçnda deplasmanda Giresunsporla 3-3 berabere kalan Eskiehirspor, rakibini saat 19.00da Yeni Eskiehir Stadnda arlayacak. zmirde Bolusporu 2-0lk skorla geçen Göztepe ise rakibine saat 21.30da Bolu Atatürk Stadnda konuk olacak. Her iki maç da TRT Spordan naklen yaynlanacak. Play-offta finale çkacak ekipler, 4 Haziran Pazar günü, tarafsz sahada Süper Lige yükselmek için karlaacak.

- Eskiehirspor-Giresunspor

Normal sezonda Giresunsporla Eskiehirde oynad karlamay 1-0 kazanan, deplasmanda ise golsüz berabere kalan Eskiehirspor, rakibiyle yapt son 7 resmi maçta malubiyet almad.

ki takm arasnda liglerde ve play-offta oynanan 21 karlamada Eskiehirsporun 14 galibiyeti bulunurken, Giresunspor 3 kez kazand. ki takm arasnda 4 karlama da berabere sona erdi.

Eskiehirspor, bugünkü müsabakada her türlü galibiyette adn play-off finaline yazdracak. 3-3e kadar olan beraberliklerde de Eskiehirspor rakibine üstünlük kuracak. Müsabakann 3-3 bitmesi halinde uzatmaya gidilecek. Uzatma bölümünde de 3-3lük skor deimezse, finalisti seri penalt atlar belirleyecek.

Eskiehirspor gibi her türlü galibiyette play-off finaline yükselecek Giresunspor, 3-3ün üzerindeki beraberliklerde de final biletini alacak.

- Göztepe-Boluspor

Normal sezonda ev sahibi ekiplerin 1-0 üstünlüüyle biten karlamalarn ardndan play-off yar final ilk maçnda Göztepe, Bolusporu 2-0 yendi.

Bu avantajn koruma düüncesinde olan sar-krmzl ekip, bugün her türlü beraberlikte, 2-0 haricinde 2 farkl malubiyetlerde ve tek farkl yenilgilerde finale kalacak.

Müsabakay 2-0 kazanmas halinde maç uzatmaya götürecek Bolusporun finale kalmas için 3 farkl galibiyete ihtiyac var.

Daha önce play-off dahil 1. Ligde 11, Süper Ligde 18 kez mücadele eden Göztepe ile Bolusporun geride kalan maçlarnda sar-krmzllarn 14, krmz-beyazllarn 7 galibiyeti bulunurken, 8 karlama da berabere sona erdi.

Ana Sayfaya Git