TFF 1. Lig'de Menemenspor gibisi yok

TFF 1. Lig'de deplasmanda Adanaspor'u 3-1 yenerek yenilmezlik serisini 9 maça çıkaran Ekol Göz Menemenspor'un teknik direktörü Cenk Laleci, "Ayaklarımız yere sağlam basarak yolumuza devam edeceğiz, bu yol bizi play-off'a götürürse orada elimizden geleni yaparız." dedi.

Haberler 17.12.2019 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Laleci, göreve geldikten sonra savunma üzerindeki çalmalarn ardndan takmn yenilmemeyi örendiini söyledi. Futbolcularn iyi ilere imza attn kaydeden Laleci, Kadroda olan olmayan, oynayan veya kenarda olanyla oyuncular her zaman hazr durumdalar. Lig bir maraton, bu süreçte eksik oyuncularn yerine süre alanlar da elinden gelenin en iyisini yapyor. Takmda 25 kiiyi ayn anda hazr tutumaya çalyoruz. Onlar da bunun karln iyi veriyor. diye konutu.

Laleci, ligin yeni ekibi olarak ilk düüncelerinin ligde kalmak olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Futbolculardaki istek ve arzu had safhada, bu da camiann hedefini yukar çekti. Menemenliler de takma destek veriyor. Böyle olunca taraftarlarmzn istei play-off ve ampiyonluk gözüküyor. nallah bu, sezon sonunda kaçnlmaz olsun diyoruz. Ayaklarmz yere salam basarak yolumuza devam edeceiz. Bu yol bizi play-offa götürürse orada elimizden geleni yaparz. Bizi buraya çalmak getirdi. Her maça final olarak baktk. imdi önümüzdeki Bursaspor maçn düünüyoruz, her haftay böyle deerlendiriyoruz.

- Ligde 15incilikten 5incilie

Bu sezon ilk kez mücadele ettii TFF 1. Ligde sezona teknik direktör Ramazan Kurunlu ile balayan Ekol Göz Menemensporda Kurunlu, 5. haftada 3-0 yenildikleri Eskiehirspor maçnn ardndan görevinden ayrld.

Sportif Direktör Cenk Laleci ile yoluna devam etme karar alan zmir temsilcisi, daha sonra ald baarl sonuçlarla dikkati çekti. lk 5 haftada 4 puanla 15. srada yer alan Ekol Göz Menemenspor, 6. haftadaki 2-1lik Osmanlspor yenilgisinin ardndan malubiyeti unuttu. Son olarak Adanaspor deplasmanndan 3-1lik galibiyetle dönen zmir temsilcisi, 15. haftay 25 puan ve averajla play-off barajnda 5. srada geçti.

- Bu sezonki en uzun yenilmezlik serisi

Ligdeki yenilmezliini 9 haftaya çkaran Ekol Göz Menemenspor, imdiye kadar 2019-2020 sezonunda TFF 1. Ligdeki en uzun yenilmezlik serisini ele geçirdi.

Son 9 maçta ald 6 galibiyet (1i hükmen) ve 3 beraberlikle 21 puan toplayan zmir temsilcisi, son 9 haftalk süreçte 22 puana ulaan Hatayspordan sonra en baarl ekip oldu.

Ligin bir dier yeni ekibi Keçiörengücü hiç yenilmedii ilk 8 haftada, Altay ikinci, Büyükehir Belediye Erzurumspor ise yedinci haftadan itibaren yedier maçlk yenilmezlik serileri yakalamt.

Ligde Ekol Göz Menemenspor dnda halen lider Hatayspor ve Akhisarspor da 6 haftadr maç kaybetmiyor.

Ana Sayfaya Git