TFF 1. Lig'de Play-Off heyecanı başlıyor

TFF 1. Lig'de Sivasspor ve Evkur Yeni Malatyaspor'dan sonra Süper Lig'e yükselecek üçüncü ve son takımın belli olacağı play-off'ta yarı final ilk maçları bugün oynanacak.

Haberler 25.05.2017 - 08:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hafta sonu oynanan müsabakalarla normal sezon heyecannn tamamland TFF 1. Ligde Sivasspor ve Evkur Yeni Malatyaspor adlarn dorudan Süper Lige yazdrd. lk iki sradaki takmlar takip eden Eskiehirspor, Boluspor, Göztepe ve Giresunspor ise Süper Lige çkacak üçüncü ekip olmak için play-offta mücadele edecek.

Deplasmanl olarak iki maç üzerinden oynanacak yar finalde saat 19.00da Giresun Atatürk Stadndaki Giresunspor-Eskiehirspor maçn hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Doanlar Stadnda saat 21.30da balayacak Göztepe-Boluspor müsabakasnda ise hakem Bülent Yldrm düdük çalacak. Her iki maç da TRT Spordan naklen yaynlanacak.

Yar final rövanlarnn 29 Mays Pazartesi günü yaplaca play-offta finale çkacak ekipler, 4 Haziran Pazar günü, tarafsz sahada Süper Lige yükselmek için karlaacak.

- 22. play-off

Bu sezon 22. kez uygulanacak play-offta Boluspor beinci, Eskiehirspor üçüncü, Göztepe ikinci, Giresunspor ise ilk kez mücadele edecek.

Eskiehirspor, daha önce oynad 2 play-offta da Süper Lig vizesi alrken, Boluspor 4 play-offtan sadece birinde mutlu sona ulat. Göztepe ise 1998-1999da mücadele ettii play-offta çaykur Rizesporu yenerek adn Süper Lige yazdrmt.

- Giresunspor-Eskiehirspor

Ligde normal sezonda 33. haftaya kadar ilk 2 iddiasn sürdüren Eskiehirspor, 3. srada bitirdii ligde play-off yar final ilk maçnda karlaaca Giresunsporla ligde Eskiehirde oynad karlamay 1-0 kazanm, deplasmanda ise golsüz berabere kalmt.

ki takm arasnda liglerde oynanan 20 karlamada ise Eskiehirsporun üstünlüü var. Eskiehirsporun 14 galibiyetinin bulunduu iki takmn mücadelelerinde Giresunsporun 3 kez sahadan galibiyetle ayrlrken, 3 karlama da berabere sona erdi. Giresunspor rakibiyle liglerde oynad son 6 karlamadan 5ini yitirdi, 1 beraberlik alabildi.

- Göztepe-Boluspor

Daha önce TFF 1. Ligde 10, Süper Ligde 18 kez karlaan Göztepe ile Bolusporun geride kalan maçlarnda sar-krmzllarn 13, krmz-beyazllarn 7 galibiyeti bulunurken, 8 karlama da berabere sona erdi.

ki takm arasnda bu sezon oynanan iki karlamada ev sahibi ekipler 1-0lk sonuçlarla sahadan galibiyetle ayrld.

Ana Sayfaya Git