TFF 1'inci Lig'de sadece iki kulüp tamamen yerli kadroyla mücadele etti

TFF 1'inci Lig'de geride kalan haftalarda yalnızca Bursaspor ve Altınordu, kadrolarını tamamen yerli isimlerden oluşturdu.

Haberler 06.05.2021 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFF 1inci Ligde 2020-21 sezonunun son haftasna girilirken, yalnzca 2 kulüp geride kalan süreçte tamamen yerli oyuncularna güven duydu. Bursaspor ile Altnordu, kadrolarnn tamamn yerli oyuncularndan olutururken; dier 16 kulüp ise sklkla yabanc isimlere ans tand. Kulüplerin, transfer dönemlerinde de yabanc oyuncularn boluunu bir baka yabanc isimle doldurduu gözlemlenirken; 6 kulüp, ligde 12 farkl yabanc oyuncusunu oynatt.

Bursaspor, ligde 35 farkl futbolcusuna forma vererek bu noktada en fazla oyuncu kullanan ekiplerden biri oldu. Transfer engeli nedeniyle kadrosuna takviye gerçekletiremeyen Bursa kulübü, A takm kadrosunu da genç ve altyap oyuncularndan arlkl olarak oluturdu. Yeil beyazl kulüp, geçtiimiz sezon ise TFF 1inci Ligde 7 farkl yabanc oyuncusuna forma ans vermi, bu oyuncular ile de sezon sonu yollarn ayrmt.

EN çOK YABANCI OYNATANLAR

Ligde en fazla yabanc oyunculara ans veren kulüpler ise 12 yabanc oyuncu ile Altay, Aydeniz Et Balkesirspor, Menemenspor, Ankaraspor, Adanaspor ve Akhisarspor oldu. Adana Demirspor, Bereket Sigorta Ümraniyespor, Beypiliç Boluspor ve Tuzlaspor da 11 yabanc oyuncu oynatt. Ankara Keçiörengücü 10 yabanc isme forma verirken; Ylport Samsunspor, stanbulspor ve Royal Hastanesi Bandrmaspor ise 9 yabanc oynatt. Giresunsporda 8 yabanc oynarken, Eskiehirspor ise 3 yabanc ismi sahaya sürdü.

Ana Sayfaya Git