TFF 3. Lig'de iki grubun zirvesinde Egeliler var

İlk yarı heyecanı sona eren TFF 3. Lig'de, Ege Bölgesi temsilcilerinden Manisa Büyükşehir Belediyespor 1. Grup'ta, UTAŞ Uşakspor 3. Grup'ta zirvede bulunurken 2. Grup'ta Pazarspor devreyi lider bitirdi.

Haberler 20.12.2017 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplam 3 grupta on sekizer takmn yer ald TFF 3. Ligde sezon sonunda her gruptan ikier takm TFF 2. Lige yükselecek. Gruplarn lider bitirecek ekiplerin dorudan TFF 2. Lig vizesi alaca ligde gruplarn 2, 3, 4, ve 5. srada tamamlayacak ekipler ise play-off mücadeleleri oynayacak.

Gruplarda son 3 sray alan takmlar da Bölgesel Amatör Lige düecek.

3. Grupta dün oynanan Elaziz Belediyespor-Kzlcabölükspor maçyla tamamlanan ilk yar heyecannn ardndan ikinci devre 21 Ocakta balayacak.

- 1. Grup

TFF 3. Lig 1. Grupta ilk 17 haftay 37 puanla kapatan Manisa Büyükehir Belediyespor zirvede yer alrken takipçileri Düzcespor, Bayrampaa, Halide Edip Advarspor ile Batman Petrolspor devreyi play-off barajnda bitirdi. Yeni Altnda Belediyespor, Orhangazi Belediyespor ile çatalcaspor ise düme hattnda yer ald.

- 2. Grup

Pazarsporun 32 puanla ilk srada yer ald 2. Grupta Rize temsilcisini Diyarbekirspor, Yeni Orduspor, Anagold 24Erzicanspor ile Darca Gençlerbirlii izledi. Yeil Bursaspor, Krkhanspor ve Kayseri Erciyesspor ise son 3 srada bulunuyor.

Kayseri Erciyesspora, sezon içinde Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu tarafndan 3 puan silme cezas verildi.

- 3. Grup

Geçen sezon TFF 3. Lige çkan UTA Uaksporun 37 puanla zirvede yer bulduu 3. Grupta, play-off barajnda yer alan çorum Belediyespor, Kzlcabölükspor, Tarsus dmanyurdu ve Sultanbeyli Belediyespor lideri takip ediyor.

Bu grupta Tekirdaspor, Payasspor ve Arsinspor son üç srada yer alyor.

- Toplam gol says 1050

Üç grupta toplam 1050 golün atld ligde, 1. Grupta 347, 2. Grupta 352 ve 3. Grupta da 351 gole ulald.

lk yarda 33 gol kaydeden 3. Grup ekibi çorum Belediyesporun en golcü ekip durumunda bulunduu ligde, en az gol atan (7 gol) takm 2. Gruptan Kayseri Erciyesspor.

- En fazla galip gelenler

1. Grupun lideri Manisa Büyükehir Belediyespor ile 3. Grupun zirvesindeki UTA Uakspor on birer galibiyetle en fazla maç kazanan ekip olurken 2. Gruptan Kayseri Erciyesspor hiç galip gelemedi.

En çok beraberlik alan takm 2. Gruptan Tire 1922 Spor oldu. Tire ekibi 17 maçta 10 beraberlik yaad.

Ligde en çok malubiyeti 2. Gruptan Kayseri Erciyesspor yaad. Kayseri temsilcisi 17 maçn 14ünde yenildi. 3. Grup ekipleri çorum Belediyespor ile Kzlcabölükspor sadece birer yenilgiyle sahadan ayrld.

- ç saha performanslar

ç saha performanslarna bakldnda, 1. Grupta on dokuzar puan toplayan Manisa Büyükehir Belediyespor ile Düzcespor, 2. Grupta 19 puana ulaan Yeni Orduspor ve 3. Grupta 22 puan elde eden UTA Uakspor, gruplarnda en baarl ekipler olarak dikkati çekti. 1. Grupta 12 Bingölspor, 2. Grupta Yeni Orduspor ile Tire 1922 Spor, 3. Grupta ise UTA Uakspor iç sahada yenilmedi.

2. Gruptan Kayseri Erciyesspor ile 3. Grupta Payassporun evinde galibiyeti bulunmuyor.

- Deplasman karneleri

Takmlarn deplasman performanslarna bakldnda 1. Grupta Manisa Büyükehir Belediyespor, 2. Grupta Ankara Demirspor ve 3. Grupta çorum Belediyespor en baarl ekipler oldu.

1. Grupta çanakkale Dardanelspor, 2. Grupta Yeil Bursaspor ile Kayseri Erciyesspor ve 3. Grupta ise anlurfa Karaköprü Belediyespor d sahada galip gelemedi. 3. Grup ekipleri çorum Belediyespor ve Kzlcabölüksporun ise deplasmanda yenilgileri yok.

Ana Sayfaya Git