TFF Başkanı Nihat Özdemir'den yeni sezon mesajı

TFF Başkanı Özdemir, "Tüm profesyonel ve amatör liglerimizde, rakibe saygı ve hoşgörünün eksik olmadığı, rekabetin centilmence yaşandığı bir sezon diliyorum." dedi.

Haberler 17.08.2019 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bakan Nihat Özdemir, Süper Lig ve TFF 1. Ligde yarn balayacak 2019-2020 sezonu öncesi mesaj yaymlad.

TFFnin internet sitesinde yer alan açklamasnda Özdemir, futbolda yeni sezonunu bu hafta Süper Lig ve TFF 1. Ligde oynanacak maçlarla açacaklarn hatrlatarak, Tüm profesyonel ve amatör liglerimizde, dostluk, bar ve kardelik deerlerinin öne çkt, rakibe sayg ve hogörünün eksik olmad, rekabetin centilmence yaand bir sezon diliyorum. Futbolun birletirici yönünün fazlasyla yaanmas en büyük temennimiz. ifadesini kulland.

2019-2020 sezonunu Trabzonsporun unutulmaz ismi Cemil Ustann ansna oynayacak olmasndan dolay mutluluk duyduunu ve adna yakr bir sezon yaanmasn ümit ettiklerini belirten Nihat Özdemir, unlar aktard:

Cemil Usta, Türk futbolunun çok önemli bir deeriydi, Anadolu devrimini gerçekletiren kadronun kaptanyd. Cesaret, ustalk ve saygnn sembolüydü. Onun ismini vererek bir futbol efsanesini daha onurlandrdk. Pes etmeyen karakteri, centilmenlii ve beyefendilii, kulübüne olan ball tüm gençlere örnek olacaktr. Deerli efsanelere sahip olduumuz gibi çok deerli bir lige de sahibiz. Bu ligin daha güçlü olmas için bu sezon önemli kararlar aldk. Bunlarn banda da Kulüp Lisans Sistemi geliyor. Kulüplerimizin ekonomik durumlar sürdürülebilir deildi ve köklü bir çözüm gerekiyordu. Mali yaplandrma çalmalar ile birlikte UEFA standartlarnda bir talimat hazrladk ve takmlarmza harcama limitlerinin yan sra çok önemli cezai müeyyideler getirdik. Bu admmzn ne kadar deerli olduunu, önümüzdeki süreçte kulüplerimizin salam yapya kavumalar ile göreceiz. Federasyon olarak kararl olduumuzun, attmz bu adm büyük titizlikle uygulayacamzn bilinmesini istiyorum.

Federasyonumuzu en çok sevindiren ey, takmlarmzn gençlere yönelme, altyapdan oyuncu yetitirme zorunluluunun farkna varmalaryd. sözlerini kullanan Özdemir, Türk futbolunun güçlü yap ve uluslararas baar için yeni yldzlara ihtiyac var. Yetitirdiimiz ve Avrupaya transfer olan her futbolcu hem ülkemizi yurt dnda gururla temsil edecek hem de kulüplerimiz çok önemli bir gelir kaynana kavuacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

Birlik ve beraberlik içerisinde olunursa özlenen huzur tablosunun oluacann altn çizen TFF Bakan, unlar kaydetti:

Yeni dönemde Türk futbolunu daha da büyütmek için bütün kulüplerimizi el ele vermeye davet ediyorum. Ne kadar çok futbol konuur ne kadar az tartrsak bu oyunu o kadar çok sevdirir, ilgiyi artrrz. Hedeflerimize ulamak için bakanlarmzdan teknik adamlarmza, futbolcularmzdan hakemlerimize futbolun tüm aktörlerinin, görev ve sorumluluklarn yerine getireceine inancm tam. Aslnda uluslararas alanda ne kadar deerli bir futbol ülkesi olduumuzu UEFA Süper Kupaya mükemmel bir ekilde ev sahiplii yaparak bir kez daha gördük. Milletçe el ele verip gurur duyacamz bir organizasyona daha imza attk. UEFAdaki dostlarmzn övgüsü, yeni finaller, yeni turnuvalar için bizler açsndan çok önemli bir motivasyon kayna olacak. Tüm dünyann takdirini kazanan ülkemiz, Atatürk Olimpiyat Stadnda 30 Mays 2020de oynanacak UEFA ampiyonlar Ligi finaliyle organizasyon çtasn daha da yükseltecektir. Bu vesileyle, bizim kulüplerimizin de finaller oynamasn ümit ediyor, Avrupa kupalarnda mücadele eden takmlarmzn, ülkemizi gururlandracak baarlara imza atmasn temenni ediyorum. Yeni sezonda futbola deer katan tüm takmlarmza, futbolcularmza, yöneticilerimize, teknik adam, temsilci, hakemlerimize ve futbolun olmazsa olmaz futbolseverlerimize mutluluk, baar ve bol ans diliyorum.

Ana Sayfaya Git