TFF Başkanı Özdemir: Sahada oynayacak yabancı sayısına bir kısıtlama getirilmeli

TFF Başkanı Özdemir, "Sözleşmede 14 yabancı olsun ama sahada oynayacak yabancı sayısına bir kısıtlama getirmemiz gerektiğine inanıyorum." dedi.

Haberler 16.08.2019 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFF Bakan Özdemir, 2016 Avrupa Futbol ampiyonas oylamasn hatrlatarak 2016 ylnda Fransaya kar bir oyla kaybettik. En son 2024ü çok istemitik. çok iyi mücadele ettik. Rakip Almanyayd. Ona kar kaybettik ama duracak deiliz. Gösterdik ki bu ilerin en iyisini yapabiliriz. Türkiye buna hazr. Statlaryla, alt yapsyla havalimanlar ve metrolaryla hazr. deerlendirmesinden bulundu.

UEFA Süper Kupa finali öncesinde çraan Saraynda bir gala yemei yaptklarn ve misafirleri çok iyi bir ekilde arladklarn anlatan Özdemir, öyle devam etti:

Biz duran bir millet deiliz. Biz daima ileriye koan bir milletiz. Hedef imdi 2028i almak. lk hedefimiz budur. Bunu açk açk tüm UEFA yetkililerine söyledik. Gördüler ki Türkiye 2028e hazr. Biz bunu gösterdik. nallah da bunu alacaz. Biz buna laykz. Süper Kupa iyi bir referans oldu. Tüm arkadalarma canyürekten teekkür ediyorum. Valimiz, Büyükehir Belediye Bakanmz ve Gençlik ve Spor Bakanmz bu organizasyonu yapmamzda bize büyük destek oldular. Hepsine teekkürü borç biliyorum.

Süper Kupay almak gerçekten büyük bir olay

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bakan Nihat Özdemir, Liverpool ile Chelsea arasnda oynanan UEFA Süper Kupa finalini en iyi ekilde organize ettiklerini ifade etti.

Müsabakann çok güzel olduunu anlatan Özdemir, Süper Kupay almak gerçekten büyük bir olay. ampiyonlar Ligi finalini yaptk, arkasndan UEFA Avrupa Liginin finalini de burada yapmtk. Süper Kupay ilk kez bize verdiler. Biz de laykyla, dört dörtlük bir programla bu ii yaptk. ifadelerini kulland.

stanbul ve Türkiyemiz artk eski noktalar çok geride brakt

TFF Bakan Nihat Özdemir, Türkiyenin her yönüyle organizasyonlar çok iyi yaptn savundu.

Türkiyenin altyapsnn ve otellerinin çok iyi olduunu vurgulayan Özdemir, Tüm UEFA yöneticilerine gösterdik ki biz Türkiye olarak organizasyonu çok iyi yapyoruz. Ülkemizdeki be yldzl otellerimiz 6-7 yldz seviyesinde oteller. Stadyumlara yakn birçok otelimiz var ve hepsi dünya markas. stanbul ve Türkiyemiz artk eski noktalar çok geride brakt. eklinde konutu.

Avrupadaki Türk takmlarnn alaca her puan bizim için önemli

Bakan Özdemir, Avrupada mücadele edecek Türk takmlarnn son durumlarn da deerlendirerek, Bu takmlarn alaca her puan bizim için önemli. dedi.

Özdemir, sözlerini öyle sürdürdü:

çünkü gerekli puanlar alamazsak, arkamzdan bizi takip eden Hollanda gibi ülkeler var, önümüze geçecekler. O zaman bizim ampiyonlar Ligine tek takmmz direkt gidiyor. Bunu tehlikeye atabiliriz. Takmlarmz da bunun farkndalar. Gerekli çabay gösteriyorlar. nallah iyi puanlar alarak yolumuza devam edeceiz. Biz istiyoruz ki gruplara iki takm katlsn. nallah bunu da salayacaz. Gittiimiz yol doru bir yol.

Kulüp Lisans Talimat ile kulüpler mali kaostan kurtulacak

Kulüp Lisans Talimat ile kulüplerin artk eskisi gibi hesapsz harcama yapamayacann altn çizen Özdemir, unlar kaydetti:

Bir defa durum deiti artk. Artk öyle takm harcama yapacak, UEFAdan belki kontrol gelir, ikaz gelir, ceza gelirden önce artk TFF olarak bu iin takipçisiyiz ve UEFAya frsat vermeden varsa eer gerekli cezalar ihtardan balamak üzere, para cezas, kadro cezas, brakn bunlar, puan silmeye kadar çok önemli cezalarn olaca bir talimatnameyi yaynladk ve uygulamaya baladk. Borçlar hzla trmand, takmlarmzn 10 milyar lira toplam borçlar var sözleri konuulurken bir anda bu rakamn 14 milyar liraya çktn gördük. Ayrca bu borcun toplamnn yüzde 80i dört kulübe ait. Bir facia da orada. Avrupada boy gösteren, iddial olan dört takmmzn borçlar kulüplerimizin toplam borcu olan 14 milyarn neredeyse yüzde 80i. Bu bizim için en büyük ikazd. Öyle bir duruma gelebiliriz ki dört takmmz birden UEFAdan ceza alp Avrupa kupalarna bile katlamama durumunu yaayabilirdik. Bu borcun büyük ksm bankalara, piyasaya, futbolculara ve çeitli 3. ve 4. ahslarayd. Ne yapabiliriz derken, bu i böyle yürümez dedik. UEFA ile olan görümeler, geçen yönetimde de bakan yardmcsydm, o zamandan balayan çalmalarla bu ii biz ele almalyz dedik.

Süper Ligde bugün 18 kulüp var 10 tanesinin hiçbir borcu yok. sözlerini kullanan Nihat Özdemir, öyle konutu:

Sekiz kulübümüzde sknt var. Birinci ve ikinci ligde de sknt var ama arlk 18 takm olan Süper Ligde. Dört büyüü söyledim zaten. Buna bir çare bulmamz gerek. Yeni bir sicil kurulu meydana getirdik. 1 Haziranda göreve geldik, sicil kurulu 5 kiiydi onu 7ye çkardk. 7 kiinin içerisinde üç tane Bankalar Birliinden bankac arkadamz var. Kulüplerimizin bilançolarn iyi okuyan, iyi deerlendiren 3 önemli arkadamz var. Bu çok büyük avantaj ve üç yeminli mali müavir arkadamz da var. Her biri Türkiyede seçilmi ve ismi olan arkadalar. Bir de bunun hukuk taraf var. Bir hukuk profesörü arkadamz da sicil kurulunun üyesi olacak dedik. Kulüplerin tüm bilançolarna alp, eksik olanlar tamamlatyoruz. Haziranda genel kurul olduu için ve lisans kurulumuzu yeni tayin ettiimiz için ancak çalmalar tamamlayacaklar ve 2 Eylülde her kulübün harcama yetkisini, harcama limitini çkaracaz. Eer burada takip edeceiz, harcama limitlerini aarlarsa belki ocak aynda transfer kstlamas getireceiz, para cezalar, kadro kstlamas, puan silmeye kadar giden cezalarmz var. Öyle verilebilir yok, para cezas verilebilir yok, silinir var. Düünün bir-iki puan sildik ampiyonluk yolunda, küme düme yolunda bir iki puann ne kadar önemli olduunu görüyoruz. Son iki sezona bakalm, bir iki puanla ampiyonluk belirleniyor. Onun için çok önemli, biz bunu disipline edeceiz.

Kulüp Lisans Talimatna göre kulüpleri 3 yllk bir periyotta inceleyeceklerinin altn çizen Özdemir, Harcama limitini verdik takma, ilk yl yüzde 30unu aabilir. kinci yl ancak yüzde 15 aabilir, üçüncü yl ne harcama limiti vermisek onda kalr. Bunu at anda biraz önce söylediim cezalar kolaylkla uygulayacaz. Bunda kararlyz, bu yolda yürürken hem UEFA ile hem de Bankalar Birliimizle görüerek bu ie girdik. Herkes, biz, kulüplerimiz, bu ie ciddi bakarlarsa Türkiyede futbolun mali kaosunu, mali skntlar, mali faciay atlatabileceimize inanyoruz. Bankalarmz bir bir yaplandrma yapyor, bizim iimiz deil, devletin de ii deil, banka alacakl, kulübün bilançosu belli, belirli bir periyot ödemesiz süre tanyorlar, her takmn bilançosuna göre.... ifadelerini kulland.

Bu incelemelerde muhattaplarnn kulüplerin Sportif Alerinin olduunu aktaran TFF Bakan, Örnein, Fenerbahçede Fenerbahçe Dernei var. Bu dernek Sportif Anin sahibi ama basketbolun ve voleybolun da sahibi. Ama baka çaremiz yok. Sportif Anin içinde sadece ve sadece futbol var. Onlarn hepsini kontrol ediyoruz, bilançodaki tüm hareketleri kontrol edecekler arkadalarmz. Dernek olarak yoluna devam edenler var. eklinde konutu.

Yöneticilerinin de mali olaylardan sorumlu olma maddesi mutlaka konmaldr

Nihat Özdemir, Spor Yasas ne zaman çkacak? Kulüp bakanlarna borçlardan sorumlu olacaklar m, adli ceza alabilecekler mi? sorularna ise u yant verdi:

Spor Yasas gündemde, 6222 sayl yasay, baz maddelerde çok önemli açklklar vard. Evet stadyumda disipline etmitik ama baz olaylar oluyordu. Otobüslerle gelince olaylar oluyor, toplanma yerlerinde olaylar oluyordu, yasann dndayd bunlar, artk hepsini içine alnd. Buna çok önem veriliyor, Gençlik ve Spor Bakanmz bu iin üzerinde, Adalet Bakanlmz, çileri Bakanmz üzerinde, en ksa zamanda o yasay getireceiz. Artk onlarn da kulüp yöneticilerinin de mali olaylardan sorumlu olma maddesi mutlaka konmaldr. Biz bu kanayan yarann üzerine gitmemiz gerekiyor. Bankalar da bunu böyle istiyor. Yaplandrma yaparken kulüplerin bakanlarn gerçekten çok sk durumda denetliyorlar. Eer bir kulüp bakan bankalarn verdii harcama yetkilerinin dna çkarsa, onlarn ahsi mal mülklerine kadar gidecek ekilde baz maddeleri gündeme sokacaz.

Her eyi bir anda deitiremeyeceklerini zamanla istedikleri noktalara geleceklerine inandklarn vurgulayan Özdemir, Her ey bir anda olmaz, bu bir süreçtir. Biz bunu yapa yapa o noktaya geleceiz. Be yl önceki Türkiyenin spor yaps, tribün disiplini ile verilen cezalar ile bugün ayn m? çok daha kötüydü. 3 Temmuzda yaadklarmz herkes biliyor, sahaya insanlar indi... Bugün çok daha farklyz. Mali yaplandrmalara geldik, 5 sene önce böyle bir ey olabileceini hayal bile edemezdik. Bugün bunu yaptk ve uyguluyoruz, göreceiz neticelerini. Mutlaka dediiniz gibi müdahaleler olacak. Ama ne kadar az müdahale olursa bilelim ki Türkiyeye daha çok yarar saladmz unutmamamz gerek. Disiplin olan her eyde baar gelir. diye konutu.

beIN Sportstan alabileceimiz en iyi rakam aldk

Nihat Özdemir, yaklak 2,5 aylk görev sürelerinde önemli sorunlar çözmeye çaltklarn dile getirerek, Bizi bekleyen en önemli konulardan birisi beIN Sports ile olan problemlerdi. Zaten son bir yldr biz bu problemleri yayorduk. FIFA kongresi için Parise gittiimizde beIN Sportsun üst yöneticisini ziyaret ettik. Sorunlar orada konutuk. Hatta 2018-2019 sezonunun son taksiti duruyordu. Bunun ödenmesini kendisinden rica ettik. Sa olsun bizi krmad ve ertesi gün bize paray çkard ve biz de kulüplerimize dattk. 2018-2019dan kalan borcumuz yok. diye konutu.

TFF Bakan Nihat Özdemir, daha sonra 2019-2020 sezonun ilk taksitinin ödenmesinde problem yaandn anlatarak, unlar kaydetti:

O da yüzde 25 kadard. çok da detaylarna girmek istemiyorum ama her konu konuuluyordu. beIN Sports ile 14e yakn toplant yaptk. Baz toplantlarda Kulüpler Birlii Vakfndan arkadalarmz yanmzda oldular. 14. toplantnn sonunda Kulüpler Birlii Vakf ile bizlerin evet dedii ve beIN Sportsu raz ettiimiz anlamay imzaladk. Geçen seneye göre yüzde 10 gibi daha düük bir rakamla anlama saladk. Sa olsunlar ilk taksitimizi ödediler. Biz de bunu hemen kulüplerimize dattk. Sadece Süper Lig kulüplerine deil, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig de dahil olmak üzere 126 kulübe bu paralar dattk. Bu paralar datldktan sonra herkes transferlerini ve eksikliklerini tamamlayarak sezona hazr hale geldi.

beIN Sports ile yaptklar yeni anlama çerçevesinde aldklar miktarn biraz azaldn vurgulayan Özdemir, beIN Sportstan alacamz para biraz azald ama alabileceimiz en iyi rakam aldk. Türk liras baznda baktmzda ilk taksit olarak geçen seneye göre bu sene yüzde 130 daha fazla para dattk. Türk liras olarak düündüümüz zaman kulüplerimize böyle fazla para dattk. Anadolu kulüplerimiz yedier milyon almt, imdi on yedier milyon ald. Artk dövizde de bir denge rakamyla yolumuza devam edeceimize inanyorum. Göstergeler de o yönde. ifadelerini kulland.

Sahada oynayacak yabanc saysna bir kstlama getirilmeli

TFF Bakan Nihat Özdemir, sahada görev alacak yabanc oyuncu saysna bir kstlama getirmeleri gerektiine inandn söyledi.

Uygulamada olan yabanc kontenjanyla ilgili kararn 5 yl önce alndn hatrlatan Özdemir, Sayn Fatih Terim o zaman Türkiye Futbol Direktörüydü. O dönem bizim yönetim ile Fatih Terimin görümeleri neticesinde 28 kiilik kadroda 14 yabancnn olabileceini ve oynatmada yabanc snrnn kaldrldn ilan ettik. Ancak öyle önemli maçlar oldu ki baz takmlarmz 11 yabancyla çkt. Bu Türk spor kamuoyunu rahatsz etti. stiklal Marmz okunurken, baktmzda hiçbir Türkün olmadn gördük. Bu baz yerleri, insanlar rahatsz etti, üzdü. Bu saynn fazla olduunu, orada Türk oyuncularmzn olmas gerektiini söylediler. eklinde görü belirtti.

Nihat Özdemir, mevcut yabanc kontenjann, A Milli Takma, Türk oyuncularn performansna ve altyaplara etki edip etmediinin kamuoyunda tartldn vurgulayarak, sözlerini öyle sürdürdü:

Bunun doru bir neticesini bulmu deiliz. Bunun ne olduunu bilmiyoruz. Etkilenme derecesini de bilmiyoruz. Milli takmmz iyiye doru gidiyor. Birçok oyuncumuzu yurt dna ihraç ettik. Bu futbolculardan takmlarmz 120 milyon avro civarnda gelir elde etti. Futbolcularmzn yurt dna gitmesi ve milli takmmzn baarl performansnn bu sistem neticesinde olup olmadn iyi analizini iyi yapmamz lazm. Sözlemede 14 yabanc olsun ama sahada oynayacak yabanc saysna bir kstlama getirmemiz gerektiine inanyorum. Ancak federasyonun bir gecede bunun kararn verebilecek bir durumu yok.

Nihat Özdemir, Kulüpler Birlii Vakf ve A Milli Takm Teknik Direktörü enol Güne ile görüüp konuyla ilgili uygun bir çözüm bulacaklarnn altn çizerek, Bizim de beklediimiz baz eyler var. Konunun birçok unsuru var. Bunlarn neticesinde bir karar vereceiz. eklinde görü belirtti.

Biz MHKnin kararna müdahale edecek deiliz

Özdemir, TFF Merkez Hakem Kurulunun (MHK) bu iki hakemle ilgili alm olduu kararlarn kamuoyunda yanl deerlendirildiini belirterek, öyle konutu:

Bu MHKnin karardr. Biz de onayladk. Galatasaray lehine 2 karar verdi diye, böyle oldu. eklinde kamuoyunda tamamen yanl bir ey var. Benim açklamalarmn tamamn izlerseniz böyle bir ey olmadn söyledim. Bütün sezon gösterdikleri performans nedeniyle MHK devam etmeme karar ald. Biz onlarn kararlarna müdahale edecek deiliz, onayladk. Bir takm lehine veya aleyhine karar verdiler diye, bir karar alnmad. Bu yl inanyorum ki yeni bir MHKyle yola çktk. Genç isimlerimiz var. Fikret Orman Eski hakemlerin yapt hatalar hazmedemiyorum, yeni hakemler gelsin, onlar hata yapacaksa yapsn. demiti. Yeni MHK bu yönde yürüyor. Yeni birçok isimle yola devam edecekler. nallah da baarl olurlar.

Süper Lig ve 1. Lig isim sponsorluk haklar beIN Sportsta

Nihat Özdemir, Süper Lig ve 1. Ligin isim sponsorluk haklarnn yaync kurulu beIN Sportsta olduunu ve gerekli görümeleri onlarn yaptn dile getirdi.

Spor Toto ile olan anlamann geçen sezonun sonunda bittiini anlatan Özdemir, sözlerini öyle sürdürdü:

Süper Lig ve 1. Lig isim sponsorluk haklar beIN Sportsta. Bizim dmzda görümeler devam ediyor. Mutlaka bir isim bulacaklar. Anlama yapacaklar, bize söyleyecekler. Biz de uygun görürsek onlar için bir gelir kayna olacak. nallah bu devlet olmaz, keke bir özel sektör ya da darda bizler tarafndan sevilen bir marka olsa. beIN Sportsa kalm bir olay. Bu hakk kullanmak onlarn elinde. Hiçbir gün Türk ekonomisinin geleceinden bir saniye bile bir i adam olarak endiem olmad. 2018 Austostan bu yana birçok ey yaadk. Hiçbir yatrmmzda üphemiz olmad. Sporda da böyle düünüyorum. çok yakn zamanda çok iyi eyler yakalayacaz.

UEFA, kaytlarn yaynlanmasn istemiyor

VAR sistemi kaytlarna ilikin Özdemir, UEFA, kaytlarn yaynlanmasn istemiyor. Hollanda yaynlam olabilir ama bütün ülkelerde bu kaytlar yaynlanmyor. Biz de bu direktiflere göre yaynlamyoruz. Bu yl da böyle bir karar alnm ve buna devam edeceiz. TFF Bakan olarak benim bile bu kaytlar dinleme yetkim yok. VAR odasna giremem, bu kaytlar dinleyemem. Dinlemek de istemem ayrca. Abdurrahim Albayrakn bir iddias oldu. Bunun sonlanmasn ve kamuoyunda daha çok konuulmasn istemiyoruz. Federasyon olarak kendi içimize baktk. Böyle bir ey olmu olabilir mi? Olmadna inanyoruz. Eer öyle bir ey olursa çok üzülürüm. Bununla ilgili acmasz kararlar alacamzn da bilinmesini isterim. diye konutu.

Geçen sezon VAR kaytlarn dinlediini iddia eden Galatasaray kinci Bakan Abdurrahim Albayrakla görütüklerini söyleyen Özdemir, bu konunun yeniden gündeme getirilmesinin kimseye bir faydas olmayacan vurgulayarak, Geçmite kalm bir olay tekrar köpürtmenin, kamuoyunu rahatsz etmenin bir fayda salayacana inanmyorum. Bu sene bu ii daha ciddi tutuyoruz. Böyle bir ey olmasn istemiyoruz. Böyle bir ey varsa hukuksal olarak sonuna kadar gitmeye kararlyz. ifadelerini kulland

Özdemir, TFF içinde bu konuyla ilgili herhangi bir soruturma balatlp balatlmadna yönelik, Bununla ilgili gerekli çalmalar yaptk. Bu zincirdeki arkadalarmzn birçok eyine dikkat ediyoruz. Böyle bir ey olacana inanmyorum, inallah da olmamtr. deerlendirmesinde bulundu.

Bizim anayasa mahkememiz, yargtaymz Tahkim Kuruludur

Bakan Nihat Özdemir, bata Fenerbahçe olmak üzere çeitli takmlarn ampiyonluk saysna itiraz etmesinin gündemde olduunu belirterek unlar kaydetti:

Aziz Yldrm döneminde balamt o çalmalar. Bu bir süreçtir, devam ediyor. Bu konu son zamanlarda Fenerbahçe tarafndan çok gündeme getiriliyor. Böyle bir istekleri var. Bu beni aan bir konu. Böyle bir eye lüzum var m yok mu yönetim kurulu olarak kendi içimizde tartmamz gerektiine inanyorum. Buras bir hukuk devleti. Sporda da hukuk var. Türk futbolunda bir tahkim olay var. Bizim anayasa mahkememiz, yargtaymz Tahkim Kuruludur. O kurulun kararlar kesindir. Eer böyle bir durum varsa bavuracaklar. Biz yönetim kurulunda tartacaz. Bir noktaya getireceiz. Bundan memnun olmayan kulüpler tahkime giderler. Tahkimin neticesinde i kesindir. Baka bir hukuksal yol da yoktur. Son noktay TFF Tahkim Kurulu koyar. u an bir gelime yok. Bize böyle bir resmi müracaat da yok. Kamuoyunda, medyada konuuluyor ama bize gelen bir olay yok.

effaflktan, diyalogdan Türk futboluna fayda geleceine inanyoruz

Kulüpler Birlii Vakf ve TFFnin ilikilerinin çok iyi olduunu kaydeden Nihat Özdemir, Baz zamanlar sizleri ilgilendiren konularda Kulüpler Birliinden baz arkadalar bizim yönetim kurulu toplantsna gelsin, canl dinleyelim karar öyle verelim. Bizimkiler de sizinkilere gelsin, sizin yönetim kurulunda bunlar tartrz, fikirlerimizi söyleriz. Bir karara varlr, yolumuza devam ederiz, diyoruz. effaflktan, diyalogdan Türk futboluna fayda geleceine inanyoruz. eklinde konutu.

Yeni sezonda takmlardan korakor mücadele ve sayg beklediklerini belirten Özdemir unlar söyledi:

Ligler balyor. Kardelik olmal, sayg olmal, rkçlk olmamal, takmlar 90 dakika içinde sahada sonuna kadar mücadele etmeliler. Hakem son düdüü çalnca maç bitmitir. Bundan sonra destek ve arkadalk olmaldr. Süper Kupann gala yemeinde Liverpool ve Chelsea bakanlar konuma yaptlar. Liverpool Bakan, Yarn akam sahada korakor mücadele edeceiz. Kanmzn son damlasna kadar mücadele edeceiz. Maç bitince dostluumuz balayacak. Dost olursak futbolumuzun deeri artar. dedi. Sahada mücadele olmal. Sevgi, sayg, hakeme sayg, futbolcularn birbirine saygs, stada gelenler ve televizyon bandakilere yansyacak. Artk kimse kavga istemiyor.

En az ceza verdiimiz bir sezon yaayalm

Nihat Özdemir, bütün liglerdeki kulüp bakanlarnn ve yönetim kurulu üyelerinin birbirine sayg ve sevgi göstermesi gerektiini dile getirerek, Neticede olarak 90 dakikalk bir futbol maç. Maçtan sonra herkes birbirinin yüzüne bakmal, birbirini sevmeli. Son düdük çalndktan sonra ne kadar müdahale ederseniz edin bir ey deitiremiyorsunuz. Dün akamki Süper Kupada 120 dakikann nasl geçtiini anlamadk. Top bir o kalede bir bu kalede. Yalnz bizim ampiyonlua yürüyen takmlarn deil, Anadoludaki illerimizin takmlarnn maçlarnn da güzel olmasn istiyorum. Kardeliin, saygnn ve güzel futbolun, güzel maçlarn, güzel gollerin veya güzel kaleci kurtarlarmzn olduu maçlarn olmasn istiyorum. Can salyla olsun. En az sakatlklarn yaand, en az hakem hatalarnn olduu, saha içi ve saha d en az olaylarn olduu. diye konutu.

6222 sayl kanun ile çok ar maddeler getirildiini hatrlatan Özdemir, Talimatnamelerde çok önemli derecede baz ar maddeler getirdik. Hakemlere müdahale, koridor odalarnda veya antrenörlerin, teknik direktörlerimizin hakemlere müdahalelerine çok önemli kstlamalar getirdik. Disiplinden hiç vazgeçmeyeceimizi herkes bilsin. Ama biz unu istiyoruz, en az ceza verdiimiz bir sezon yaayalm. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git