TFF Futbol Gelişim Direktörü Kafkas: Maalesef kötü sonuçlar teknik direktörlere fatura ediliyor

DİYARBAKIR'da, düzenlenen panelde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas, Türkiye'de futbola sonuç odaklı bakıldığını ve sonuç kötü olunca faturanın ilk başta maalesef teknik direktörlere kesilmesi nedeniyle sık sık teknik direktör değişikliğine gidildiğini söyledi.

Haberler 02.11.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafndan düzenlenen Ülkemizde Futbol ve Futsaln geliimi konulu bir panel Dicle Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapld. Panelde ilk konumay yapan TFF Futbol Geliim Direktörü Tolunay Kafkas, önce kendisi ile ilgili biraz bilgi vermek istediini belirterek, 27 yl önce bu ehre geldiimde, ben de derin izler brakacan aslnda hiç düünmemitim. Diyarbakrspor, 1990 ylnda benim kiiliimin gelimesinde en büyük katky salad. 19 yanda annesinden, babasndan ayrlan bir genç olarak, ilk gurbete bu ehirle çktm. Düzgün davranmay, mücadele etmeyi, düüp kalkmay, paylamay en bu ehirde örendim. Eer bir noktaya gelmisem, bu ehrin bende çok büyük izleri vardr. Bu ehirde olmaktan çok mutluyum. 30 yl aradan sonra burada olmak, eski arkadalarm görmek beni heyecanlandrd dedi. Futsal Milli Takmmzn Diyarbakrda kamp yapmas, baka organizasyonlarn da burada yaplmasn çok istediini söyleyen Tolunay Kafkas, konumasn öyle sürdürdü:

KÖTÜ SONUçLARIN FATURASI

Bata federasyon bakanmz olmak üzere yöneticilerimiz Dou ve Güneydouya çok önem veriyor. Türkiye Futbol Federasyonunun yapsndan bahsetmek istiyorum. Bizim 3 ana temel öe vizyon ve misyonumuz var. Bunlardan bir tanesi antrenör eitimi, ikincisi genç oyuncu geliimi ve üçüncüsü de futsaldr. Bunlarla ilgili ciddi çalmalar yapyoruz. Umuyorum önümüzdeki zamanlarda bahsettiim bu üç ana öe çok iyi yerlere gelecektir. Antrenör eitimi Türkiye ve Avrupada ciddi bir not alm durumda. Genç oyuncu gelimesiyle ilgili illerde organizasyonlar yeniden yaptk. Bir takm aksaklklar vard, onlar giderdik. En büyük projelerimizden bir tanesi bölgesel akademiler kurmaktr. Bunlar gerçekletirebilmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Futsal ile ilgili yeni projelerimiz var. Özellikle U19 Futsal projesiyle ilgili diye konutu.

DYARBAKIRIN ÖNEMNE VURGU

Futsal Milli Takm Antrenörü Sercan Görgülü ise, futbol oynad dönemlerde maç için Diyarbakra geldiini ifade ederek, Türkiye açsndan baktmzda Diyarbakr çok önemli bir ildir. Buraya her geliimimde çok gelimi olarak görüyorum. nanyorum ki, illerde Diyarbakr, Türkiyenin lokomotif illerden birisi olacan düünüyorum. Diyarbakr için, Dicle Üniversitesi çok büyük bir potansiyeldir. Burada kamp yapmaktan dolay çok mutluyuz. nallah ilerleyen tarihlerde burada uluslararas maçlar oynarz diye düünüyorum dedi.

Dicle Üniversitesi Beden Eitimi Yüksekokulu öretim üyesi ve eski profesyonel hakem Nihat Mzrak da, Dicle Üniversitesi ve örencileri olarak baz beklentileri olduunu belirterek, Bizim futbolda Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulunda özellikle futbol uzmanlk alan öretilerimiz, 4 yl boyunca 540 saat futbol eitimi alyorlar. Buna baktmzda 3 ve 4üncü snflarda 1 ve 2nci dönemde bu dersi almalarna ramen ayn zamanda futbol öretim yöntemleri ve son snfta futbol staj uygulamalar, bu eitimleri almalarna ramen talep ve isteimiz udur ki, C ile deil B ile balamalardr. Bu bizim temennimiz ve önerimizdir. çünkü futbolun ülkemizde gelimesine Dou ve Güneydoulu futbolcular, sporcular, örencileri, antrenörleri ve hakemleri olarak katk sunmaya hazrz. çünkü burada bir ordu var. Bir milyon 673 bin 119 kiilik bir nüfusa sahibiz. Bunun 0-24 ya aras 856 kiidir. Bunu en iyi ekilde deerlendirmek istiyoruz, bu nasl olur? Sahalarla, altyaplarla, genç nesillere verilecek eitimlerle olur dedi.

TEKNK DREKTÖRLERN DEM

Panelin soru cevap ksmnda sorulan bir soru üzerine TFF Futbol Geliim Direktörü Tolunay Kafkas, Türkiyede futbola sonuç odakl bakldn ve sonuç kötü olunca faturann ilk bata maalesef teknik direktörlere kesilmesi nedeniyle sk sk teknik direktör deiikliine gidildiini söyledi. Kafkas, istatistiklere bakldnda en az teknik direktör deitiren ülkenin ngiltere olduunu ancak onlarnda son yllarda teknik direktör deiikliini sk sk yapmaya baladklarn da söyledi.

Ana Sayfaya Git