TFF ile Fatih Terim arasındaki tazminat davasında karar

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) ile Fatih Terim arasındaki sözleşmenin feshi davasında ödenecek tazminat miktarıyla ilgili son noktayı Yargıtay koydu. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin 5 milyon 180 bin TL'lik tazminat miktarını makul bularak kararı onadı.

Haberler 13.04.2019 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Fatih Terimin geçtiimiz yl Temmuz aynda kebapç Selahattin Aydodu ile yaad kavgann ardndan, teknik adamn pimanlk duymad eklinde basn açklamas üzerine hakl fesihe dayanarak sözlemesine son vermiti.

Fatih Terim sözlemesinin haksz olarak fesih edildiini belirterek 12 milyon 950 bin TLlik alacak davas açmt. stanbul Mahkemesi, Terimin talebi üzerinden yüzde 40 indirim yaparak TFFnin 7 milyon 770 bin TL ve yüzde 20 icra-inkar tazminatn olarak da 1 milyon 554 bin TL olmak üzere toplam 9 milyon 324 bin TLnin teknik adama ödemesine karar vermiti.

TFF karara itiraz ederek davay Bölge Adliye Mahkemesine tam, 31. Hukuk Dairesi de Terimin 12 milyon 950 bin TL üzerinden yüzde 60 indirim yaparak kalan 5 milyon 180 bin TL asl alacak üzerinden takibinin devamna karar vermi, yüzde 20 icra inkar tazminatn ise reddetmiti.

YARGITAY TAZMNAT MKTARINI ONADI

31. Hukuk Dairesi gerekçeli kararnda taraflar arasndaki i sözlemesi ile kararlatrlan hizmet süresinin 5 yl (60 ay) iken bu sürenin tamamlanmasna, 16 ay kala sözlemenin feshine götüren olayn Terimin TFF yedek üyesi Selahattin Aydoduya yönelik sözlü ve fiziki saldrda bulunmas olduunu göstermiti. Terimin olayn ardndan yapt basn toplantsnda yine olsa yine yaparm demesinin, iverenin fesih iradesinde etkili olduunu belirten mahkeme, indirim orannda bu konunun dikkate alnmas gerektiine dikkat çekmiti. Yargtaya tanan davada karar verildi. Yargtay 9. Hukuk Dairesinde bugün görülen durumada Fatih Terimi avukat Rezan Epözdemir, TFFyi de avukat Hüseyin Karaahmetolu ile Avukat Alp Karaahmetolu temsil etti. Yargtay tazminat miktar ile son noktay koyarak, Bölge Adliye Mahkemesinin hükmettii 5 milyon 180 bin TL tazminat miktarn onad. Bölge Adliye Mahkemesinin yerel mahkemenin kararn hakl gerekçelerle bozduunu belirten Yargtay, Terim ile TFF arasndaki tazminat davasn sonlandrm oldu.

Böylece çocuk Esirgeme Kurumuna (çEK) gidecek miktar da netlemi oldu. Bilindii gibi Fatih Terim, tazminatn tamamnn çEKe balanmas talimatn vermiti.

Ana Sayfaya Git