TFF: "Liglerimiz en erken haziran ayı başında oynanabilecektir"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), takımların hazırlık süreci de göz önünde bulundurulduğunda liglerin en erken haziran ayında başlayabileceğini duyurdu.

Haberler 04.04.2020 - 01:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFFden yaplan ve liglerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda 19 Martta ertelendii hatrlatlan açklamada, Liglerle ilgili süreç, devletimizin kararlar, Bilim Kurulunun tavsiye raporlar, Gençlik ve Spor Bakanlmzn koordinasyonuyla UEFAnn da görüleri dorultusunda mays aynn ilk haftasnda TFF Yönetim Kurulu tarafndan yeniden deerlendirilecektir. Bu durumda takmlarmzn hazrlk süreci de göz önünde bulundurulduunda liglerimiz en erken haziran ay banda oynanabilecektir. Federasyonumuzun gelimelere göre yukarda belirtilen tüm artlara uygun olarak 10 alternatifli senaryosu, plan ve program da hazrdr. ifadeleri yer ald.

- Tüm çabamz sezonun salkl bir ekilde tamamlanmasn salamak içindir

Liglerin ertelendii tarihten bu yana koronavirüsle ilgili oluan artlarn gözlemlendii, gelimelerin Gençlik ve Spor Bakanl, Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu ve UEFA ile koordineli bir ekilde deerlendirildii belirtilen açklamada unlar kaydedildi:

Önceliimiz daima sporcularmz, futbola hizmet eden tüm bireylerimiz ve taraftarlarmzn saldr. Bu nedenle tüm çabamz, Gençlik ve Spor Bakanlmzn koordinasyonunda, Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri dorultusunda insan hayat önceliinden taviz vermeden, UEFA ile de ortak hareket ederek liglerimizde 2019-2020 sezonunun salkl bir ekilde tamamlanmasn salamak içindir. Nitekim UEFAnn 55 üye ülke federasyonu ile 1 Nisan çaramba günü video konferans yöntemiyle yapt toplantdaki tavsiyesi ve beklentisi de bu yöndedir. UEFA Bakan Aleksander Ceferin, Avrupa Kulüpler Birlii Bakan Andrea Agnelli ve Avrupa Ligler Birlii Bakan Lars-Christer Olsson imzal dün gece tüm paydalar ile paylalan ortak mektupta da ne kadar gecikme olursa olsun sezonun tamamlanmasnn önemi ve önceliinin alt çizilmitir.

Açklamada ayrca, kulüplerin oyuncular ve dier sözlemeleriyle ilgili UEFAyla temasta olunduu, konu hakknda UEFAnn oluturduu çalma gruplarnn tavsiyelerinin de dikkate alnaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git