TFF olumsuz karar verirse ligden çekilebiliriz

Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim, şike sonucu ligden düştükleri iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptıkları başvurunun olumsuz sonuçlanması durumunda ligden çekilebileceklerini açıkladı.

Haberler 26.07.2017 - 13:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfaspor Kulübü, TFF 1inci Ligden küme düen ve daha sonra baz maçlarda aleyhlerine yönelik ike yapldn iddia ederek Türkiye Futbol Federasyonuna ikayette bulundu. Sar yeilli ekibin TFF Etik Kurulunda görüülmekte olan iddialar ile ilgili verilecek karar merakla bekleniyor. Kulüp bakan Emin Yetim, federasyonun olumsuz karar vermesi durumunda konuyu FIFA ve UEFAya da tayacaklarn belirterek, öyle dedi:

Belge, delil ve tapelerle birlikte TFFye ikayette bulunduk. Ortada ciddi iddia, belgeler var. Deliller net. ike yapld ortada. Bu nedenle anlurfaspor olarak fikstür çekiminin durdurulmas için de TFFye müracaatta bulunmutuk ama fikstür çekildi.

ike yaptn ileri sürdükleri takmn ligde devam etmesinin anlurfa ve anlurfaspora büyük hakszlk olacan, futbol camiasnda da büyük kayglar yaratacan vurgulayan Yetim, öyle dedi:

Bu kadar ciddi deliller olmasna ramen herhangi bir ceza, bir yaptrm, küme düürülme gibi bir karar çkmad. Böyle ciddi bir olayn normalde 20 gün içerisinde, fikstür çekimi yaplmadan karara balanmas gerektiini düünüyoruz. Ancak, fikstür çekimi yapld, herhangi bir tedbir, durdurma falan olmad. TFFden konuyla ilgili kararn biran önce vermesini istiyoruz. TFFden aksi bir karar çkmas durumunda konuyu FIFA ve UEFAya da tayacaz. Ayrca ligden çekilmeyi de düünüyoruz.

Ana Sayfaya Git