TFF'dan futbola dönüş uygunluğu

Türkiye Futbol Federasyonu yeniden oynanmaya başlanan Süper Lig ve TFF 1. Lig'deki maçlarda futbola dönüş öneri protokolüne uygun davranılması çağrısında bulundu.

Haberler 24.06.2020 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFFnin internet sitesinde yer alan açklamada, Süper Ligin 12 Haziran, TFF 1. Ligin 19 Haziranda yeniden balad hatrlatlarak, Öncelikle en önemli gerçek, pandemi sürecinin halen devam etmekte olduudur. Bu sebeble TC Salk Bakanl tarafndan açklanan tüm tedbirlere dikkat edilmesi, TFF futbola dönü öneri protokolüne uygun davranlmas ve TFF Kovid-19 Salgn Nedeniyle Ara Verilen Süper Lig, TFF 1.Lig ve Ziraat Türkiye Kupas Müsabakalarna likin Talimatna göre hareket edilmesi önem arz etmektedir. denildi.

Statlara akreditasyon listeleri dnda kimsenin alnmamas, stat içinde geçerli olan maske kullanm ve maskenin doru kullanm, sosyal mesafe ile hijyen kurallarna gevemeden uyulmasnn önemine dikkat çekilerek, u görülere yer verildi:

Sürecin sorunsuz tamamlanmas, mevcut tüm kurallara antrenman, kulüp içi sosyal hayat ve kulüp d günlük yaam düzenimizde de ayn ciddiyetle harfiyen uyulmas ile mümkün olabilecektir. Özellikle AVM, restoran ve kalabalk ortamlarda bulunma zorunluluu durumunda, bu kurallara uyulmas daha da önem kazanmaktadr. Futbola dönüün balam olmasnn ve ülkemizde normalleme programnn uygulamaya konmasnn hastaln bittii anlamna gelmedii açktr. Özellikle bu dönemde sosyal mesafeyi korumak, maskelerin doru kullanlmasna özen göstermek ve bata ellerimiz olmak üzere kiisel hijyene dikkat etmek hala en vazgeçilmez kurallardr.

Olumsuz durumlarla karlamamak için sabrl ve tedbirli olunmas gerektii kaydedilen açklamada, Dünyann ve ülkemizin içinden geçtii bu zorlu süreci salkla ve en az hasarla atlatabilmek dileiyle gösterdiiniz ve göstereceiniz destek ve i birlii için teekkür ederiz. ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git