TFF'den amatör müsabakalarla ilgili açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), amatör müsabakalarla ilgili açıklamada bulundu.

Haberler 14.03.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFFden yaplan açklamada, koronavirüs tedbirleriyle ilgili yaplan toplantnn ardndan amatör futbol müsabakalaryla alakal kararlarn alnd kaydedildi.

Bölgesel Amatör Lig müsabakalarnn statüde belirtildii haliyle oynanmaya devam edilecei belirtilirken, Bu müsabakalar seyircisiz olarak oynanacak olup, tribünlere kesinlikle seyirci alnmayacaktr. Her iki takmn en fazla 15 yönetici ile 18e yazlmayan 5 yedek futbolcusu tribünlere alnacaktr. llerimizde büyükler kategorisinde yerel olarak oynanan Süper Amatör, 1. ve 2. Amatör ligler ile 19 Ya Alt 1. ve 19 Ya Alt 2. Amatör ligler oynanmaya devam edecek olup bu müsabakalar seyircisiz oynanacaktr. Bu müsabakalara kaç yönetici girecei Futbol l Temsilcilikleri tarafndan belirlenecektir. ifadeleri kullanld.

Açklamada, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ve 17 ya alt kategorilerinin altyap liglerinin tamamnda yerel müsabakalarn oynanmayaca aktarlarak, 14, 15, 16, 17 ve 19 ya alt kategorilerinde Türkiye ampiyonalar bu sezon yaplmayacaktr. Deplasmanl olarak oynanacak olan 14 ve 13 Ya Alt Altyap Geliim ligleri bu sezon oynanmayacaktr. denildi.

Açklamada, oynanmaya devam edecek Bölgesel Amatör Lig, Yerel Amatör Ligler, Amatör Türkiye ampiyonalarnda koronavirüs ile ilgili olarak u tedbirlerin uygulanaca aktarld:

Ev sahibi ve misafir takm futbolcu ve yöneticileri ile müsabaka hakemlerine el dezenfektan uygulamas yaplacak ve müsabaka ondan sonra balatlacaktr. Saha içinde bulunan salkç, saha komiseri, federasyon temsilcileri, basn mensubu ve emniyet görevlilerine el dezenfektan yaplacaktr. Müsabaka öncesi takm soyunma odalar, hakem odas ve tuvaletlerin yüzeysel dezenfeksiyonu salanmal ve hijyen kurallarna dikkat edilmelidir. Müsabaka oynanacak olan saha ve statlarn seyirci girii alanlarndaki kapal yerlere ve tuvaletlere el dezenfektan salanmaldr. Dezenfekte ilemi yaplacak kapal alanlarla ilgili olarak Salk l Müdürlüklerinden, Belediyelerden, Gençlik ve Spor l Müdürlüklerinden yardm alnabilir. El dezenfektan temini konusunda kulüplerimiz öncelikle sorumludur. ASKFlerimiz de her türlü destei verecektir.

Ana Sayfaya Git