TFF'den AYM açıklaması

"Anayasa Mahkemesinin kararı, bu hükümle birlikte okunduğunda federasyonun ilk derece yargı kurullarının futbolun yönetimine ve disiplinine ilişkin vereceği kararlara karşı ancak TFF Tahkim Kuruluna itiraz edilebileceği ve bu kararlara karşı başka yargı mercilerine itiraz edilemeyeceği Anayasa hükmüne dayanmakta olup halen yürürlüktedir"

Haberler 03.03.2018 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Anayasa Mahkemesinin (AYM), TFF lk Derece Hukuk Kurullarnn ald kararlarn, ilgili yasann deimemesi durumunda adli ve idari mahkemelere tanabilecei hükmüyle ilgili açklama yapt.

TFFnin resmi internet sitesinde yer alan açklamada, Anayasamzn 59. maddesinin 2. fkras Spor federasyonlarnn spor faaliyetlerinin yönetimine ve disiplinine ilikin kararlarna kar ancak zorunlu tahkim yoluna bavurulabilir. Tahkim Kurulu kararlar kesin olup bu kararlara kar hiçbir yarg merciine bavurulamaz hükmünü içerir. denilerek u ifadelere yer verildi:

Anayasa Mahkemesinin karar, bu hükümle birlikte okunduunda federasyonun ilk derece yarg kurullarnn futbolun yönetimine ve disiplinine ilikin verecei kararlara kar ancak TFF Tahkim Kuruluna itiraz edilebilecei ve bu kararlara kar baka yarg mercilerine itiraz edilemeyecei anayasa hükmüne dayanmakta olup halen yürürlüktedir. Anayasa Mahkemesinin iptal hükmünün bir yl sonra yürürlüe girmesinden sonra taraflar kendi aralarnda imzaladklar sözlemelerden kaynaklanan alacak iddia ve talepleri ile mali haklarna ilikin uyumazlklarn çözümünde TFFnin ilk derece hukuk kurullarndan olan Uyumazlk çözüm Kuruluna ve temyiz mercii olarak Tahkim Kuruluna bavurmak zorunda olmayp genel adli mercilere bavurabileceklerdir. Futbolun yönetimine ve disipline ilikin kararlara kar nihai karar mercii halen TFF Tahkim Kuruludur.

Ana Sayfaya Git