"TFF'yi yönetecek kişi kifayetli olmalı"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 1 Haziran'da seçimli olağan genel kurulu gerçekleştirilecek Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) teşkil ediliş şeklinin sağlıklı olmadığını belirterek, "TFF'yi yönetecek kişi kifayetli olmalı." ifadesini kullanırken, kulüplerin mali durumlarına da dikkati çekerek, "Artık deniz bitti." dedi.

Haberler 01.04.2019 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerinde spor medyasnn temsilcileriyle bir araya gelen sar-lacivertli kulübün bakan Ali Koç, hem yaklaan TFF seçimlerini hem de kulüplerin mali durumlarn deerlendirdi.

TFFyi yönetecek kiinin tarafsz olmas gerektiini vurgulayan Koç, TFFyi yönetecek kii kifayetli olmal. Federasyonda ve kurullarda bulunacak kiiler de kifayetli olmal. TFFnin tekil edili ekli salkl deil. Süper Ligi temsilen en azndan be, alt ya da yedi yönetim kurulu adaynn kulüpler tarafndan ortak belirlenmesi gerekiyor. Herkes üzerindeki formay çkarp oraya gidecek. eklinde konutu.

Düündükleri sistemin bu seçime yetimeyeceini bildiini aktaran Koç, TFFdeki profesyoneller, hocalar ve kurul üyeleri, bayraa hizmet etmeli. Hakemler ile kurullar ve TFF iç içe olmamal. Birinin sesinin çok çkt ortamda hiçbir zaman adil bir ortam salanamaz. Bugün futbolun yönetim ekli üphelere mahal veriyorsa bunun sorumlusu TFFdir. Bu, sürdürülemez. Bu yap böyle gitmez. deerlendirmesinde bulundu.

- Artk deniz bitti

Ali Koç, kulüplerin büyük borçlar içinde olduunu, özellikle de Üç büyüklerin ciddi finansal skntlar çektiini vurgulad.

Birkaç istisna hariç Spor Toto Süper Ligdeki kulüplerin tamamnn mali skntlarla uratn belirten Koç, Sadece Üç büyüklerin borcu bile son yllarda 10 milyar liraya ulat. Bu, sürdürülebilir bir durum deil. unu kabul etmemiz lazm, artk deniz bitti. Bu hem Fenerbahçe hem de dier kulüplerimiz için geçerli. ifadelerini kulland.

Ali Koç, mali konularla ilgili sar-lacivertli kulübün tüzüündeki skntlara dikkati çekerek, Acilen tüzük tadiline gitmemiz gerekiyor. Mali konularla ilgili tüzüümüzde çok çeliki var. Maddeler var, bunlar acilen düzeltmemiz gerekiyor. diye konutu.

- Spor yasas acilen çkmal

Ali Koç, skntlarn birçounun kulüplerin dernek statüsünde olmasndan kaynaklandn aktararak, unlar kaydetti:

Spor yasas acilen çkmal. u anda yaadmz skntlarn birçou kulüplerin dernek statüsüyle yönetilmelerinden kaynaklanyor. Bunun bir an önce düzeltilmesi lazm. Örnein yaptmz Fener ol kampanyas nedeniyle toplanacak paralar dernek statüsünde olduumuz için kulübe aktaramyoruz. Bunun çözümü için arkadalarmz çalyor. Yeni çkacak spor yasasnda tüm paydalarn görüleri alnmal. Kulüplerin, taraftarlarn, hatta emniyetin.

- Yeni bir yaplanmaya gidiyoruz

Ali Koç, futbol takmnda maliyeti düürmek için yeni bir yaplanmaya gittiklerini dile getirerek, Geçtiimiz sezon futbol takmnn maliyeti 90 milyon avro civarndayd. Bu sezon 80 milyon avroya düürdük ama bu bile fazla. Bu rakam da aaya çekmemiz lazm. Yeniden bir yaplanmaya gidiyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçenin eski futbolcular Alex de Souza, Deivid de Souza ve Fabio Lucianonun Brezilyada oyuncu aratrmas yapan ekiplerine yardmc olduunu belirten Koç, öyle konutu:

Ekiplerimiz 13-14 gündür Brezilyada oyuncu bakyor. Alex, Deivid ve Luciano da bize yardmc oluyor. Amacmz maksimum 2 milyon avro maliyetli, 23-26 ya aralnda oyuncular kadromuza katarak önümüzdeki yllarn takmn oluturmak. Bu kriterlerdeki 20-21 futbolcu u anda takibimizde. Bizi eletiriyorlar, Bu ekilde ampiyonlua nasl oynayacaksnz? diye. Göreceksiniz tüm takmlarmz bunu yapmak zorunda kalacak. çünkü u anki finansal yaplarla transfer yapmak, yüksek maliyetli oyuncu getirmek artk mümkün deil.

- Mustafa Cengizle fikir alverii yaptk

Ali Koç, Galatasaray Kulübü Bakan Mustafa Cengizle de ortak konularla ilgili bir görüme yaptn anlatarak, sözlerini öyle tamamlad:

Sorunlarmz ayn, boyutlar deiebilir. Biz bakanlar olarak konumazsak çözemeyiz. ki büyük kulübün bakan bir yerde yan yana görüldüünde kendi camialarndan tepki alyor. Bunlar doru deil. UEFA ile hepimiz ayn masada toplanmasak da UEFA buraya geliyor ve ayr ayr dertlerimizi konuup istiare ediyoruz. Geçen gün Sayn Mustafa Cengizi aradm, ortak bir problem konusunda fikir alverii yaptk. Sadece cenazeden cenazeye deil.

Ana Sayfaya Git