Tokyo Olimpiyatları'na Diyarbakır damgası

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Diyarbakır’dan ilk defa 4 sporcu ve 4 antrenör katılacak. 3 atlet, 1 atıcının yer alacağı oyunlarda, Aydın Çetin, Sinan Aslan, Çetin Aslan ve Abdurrahman Akgün antrenör olarak ay-yıldızlı formayı temsil edecek. Meryem Bekmez, Ayşe Tekdal, Abdulselam İmuk atletizm, Ömer Akgün ise atıcılık branşında Diyarbakır adına oyunlarda olacak.

Haberler 06.07.2021 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs (Covid-19) salgn nedeniyle geçen yl ertelenen Tokyo Olimpiyatlarnda Türkiyeyi temsil etme hakk kazanan milli sporcularn says yükseldi. Türkiye u ana kadar 14 branta 91 sporcu ile Tokyo Olimpiyatlarna kota hakk kazanrken, en büyük baar Diyarbakrdan geldi. Daha önce 3 sporcuyla oyunlara katlacak olan Diyarbakrl atletlere, Abdulselam muk da eklendi.

Atletizm Federasyonu Milli Takm Antrenörü ve Diyarbakr Gençlik Hizmetleri ube Müdürü Aydn çetin, hem Türkiye hem de Diyarbakr için tarihi günler yaadklarn söyledi. çetin, atletizm için çok deerli sporcular ile olimpiyatlara gideceklerini ve madalya umutlarnn yüksek olduu belirtti. Diyarbakr için tarihi günler yaadklarn ve hiç bir zaman bu kadar çok sporcu ile olimpiyatlara gidilmediini ifade eden çetin, Diyarbakr hiç bu kadar baarl olmad. lkler yaand. Olimpiyatlarn kuruluundan bu yana ilk kez bu kadar çok sporcuyla Diyarbakr, oyunlara katlm gösteriyor. 4 sporcu ve 4 antrenör olimpiyatlara gidiyor. Bu bir ilktir. Bu ilkin gururu ve mutluluunu yayoruz dedi.

Gençlerimize güvenelim

Atletizmin her geçen gün büyük bir ivme kazand Diyarbakrda bireysel sporun daha fazla önem kazanmas gerektiine vurgu yapan Milli Antrenör çetin, Atletizm, Diyarbakrn en baarl spor branlarnn banda yer alyor. Bölgede yaayan gençlerimiz, kendilerine imkan sunulmas halinde ne kadar baarl olduunu gösterdiler. Bu nedenle gençlerimize daha fazla imkanlar sunmalyz. Atletizm ve atclk bata olmak üzere tüm bireysel sporlara önem vermeliyiz. Spor tesislerini gençlerimizin hizmetine sunup, kendini spora adayan antrenörlerle yol almalyz. Biz bu potansiyele sahibiz. Kendimize ve sporcularmza güveniyoruz. Yetkililerimizin de bize inanmasn ve her türlü imkan da sunmalarn arzuluyoruz. Yakaladmz bu potansiyeli artrarak yolumuza devam etmemiz için herkesi yanmzda görmek istiyoruz diye konutu.

Sporcularmza güveniyorum

Olimpiyatlara katlacak sporculara güvendiini ifade eden Aydn çetin, Tokyodan dereceyle dönmek istediklerini söyledi. çetin, sözlerini öyle sürdürdü:

Atletlerimiz yürüyü brannda mücadele edecekler. Meryem Bekmez, Aye Tekdal kadnlar, Abdulselam muk ise 20 kilometre erkekler kategorisinde mücadele edecek. Ömer Akgün kardeimiz de atclk brannda Diyarbakr temsil edecek. nallah atletlerimiz yarlar en iyi ekilde tamamlar, Ömer de hedefi on ikiden vurarak, bizleri gururlandrr.

Ömer Akgün: Benim için ayr bir önemi var

Milli atc Ömer Akgün, olimpiyatlara umutlu gittiini kaydederek, Olimpiyatlara katlma kotasn daha önce elde etmitim. Ama çalmalarm aralksz sürdürdüm. Kendimi hazr hissediyorum. nallah oyunlarda arzuladm baarlar elde ederim. Benim için bu olimpiyatlarn ayr bir önemi var. çünkü aabeyim Abdurahman Akgün de antrenörüm olarak yanmda olacak. Onun destei beni ayrca motive edecektir eklinde konutu.

Diyarbakrl dier sporcular da yaptklar ortak açklamada ise Tokyoda ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarn ve kendilerine güvenenlerin inancn boa çkarmayacaklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git