TPFD'den ek transfer talebi

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği, ek transfer talebi için Türkiye Futbol Federasyonuna başvurdu

Haberler 09.09.2018 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Profesyonel Futbolcular Dernei (TPFD), transfer tescil yasa bulunan kulüplerle sözleme imzaladklar için lisans tescil edilmeyen futbolcularn yaad maduriyetin giderilmesi için Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) bavuruda bulundu.

TPFDnin internet sitesinde yer alan açklamada, Son günlerde futbol kamuoyunun gündeminde youn olarak tartld üzere transfer yasan kaldramayan kulüpler ile sözleme imzalad için lisanslar tescil edilemeyen, futbol oynama özgürlüü elinden alnan meslektalarmz adna resmi çalmalarmz balatm bulunuyoruz. denildi.

Dernek bakan Hakan Ünsaln imzalad dilekçede benzer durumlara ilikin uygulamalar nda maduriyet yaayan futbolcularn sorunlarnn giderilmesi ve gelecekte benzer sorunlarn önüne geçilmesini salayacak istisnai durumlar hakkndaki talebin, TFFye iletildii belirtildi.

Transfer tescil sezonuna istisnai düzenlemeler yaplabilecei kanaatinde olunduunun vurguland açklamada u ifadelere yer verildi:

FIFAnn 818 nolu genelgesine istinaden transfer tescil sezonuna istisnai düzenlemeler yaplabilecei kanaatindeyiz. Talimatlarda gerçekletirilecek bir deiiklik ile sorunun çözülebileceini ayrca geride braktmz tescil dönemine ilikin olarak Türkiye Futbol Federasyonunun idari tasarrufu ile lisans çkarlamad için futbol oynama hakk elde edemeyen futbolculara transfer tescil hakknn mümkün olacan düünüyoruz.

Açklamada ayrca dünyada uygulanan tescil dönemi istisnalarna ilikin örnekler verildi.

Ana Sayfaya Git