TPFD'den teklif eleştirilerine cevap

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD), 'Transfer Tescili İstisnai Haller' teklifi ile ilgili çıkan haberlere cevap vererek, "Amacından ve anlamından uzaklaştırılarak bambaşka yerlere çekilmiş olduğunu görmekteyiz. Bizim bu başvuruyu yaparken herhangi bir kulübü yada bir oyuncuyu düşünmediğimizin öncelikle bilinmesini isteriz" ifadelerini kullandı.

Haberler 10.09.2018 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Profesyonel Futbolcular Dernei (TPFD) tarafndan konuyla ilgili yaplan açklama öyle: 6 Eylül 2018 tarihinde TFFye bavurusunu, dün de duyurusunu yaptmz Transfer Tescili stisnai Haller teklifimizin, amacndan ve anlamndan uzaklatrlarak bambaka yerlere çekilmi olduunu görmekteyiz. Bizim bu bavuruyu yaparken herhangi bir kulübü yada bir oyuncuyu düünmediimizin öncelikle bilinmesini isteriz. Böyle düünmek s ve art niyetli olmakla beraber, amac futbol oynamak olan ve bu hakkn kullanmak isteyen yüzlerce futbolcu için büyük hakszlktr. Önceliimiz ve amacmz Süper Ligde ve alt liglerde bulunan, transferin bitmesine birkaç gün kala sözlemesi fesh edilmi, hiç sözleme imzalamam yada son anda kendisine kulüp bulmas söylenmi ve Karabükspor, Eskiehirspor, Elazspor ve Körfez SK gibi kulüplerinde lisans çkarlamam durumdaki yerli futbolculardr. Bunlar ve dier kardelerimiz için yaptmz ve ciddi maduriyetler yaanmasn önleyecek bu bavurunun amacnn dna çkarlmasna müsaade etmeyiz.

LG VE KULÜP AYIRIMI

Bizler, Türkiyede lig ve kulüp ayrt etmeden temsil ettiimiz 3600ün üzerindeki lisanl futbolcu arkadamzn daha iyi artlar içerisinde mesleklerini icra etmesi için çalyoruz ve bütün oyuncular bizim için deerlidir. Dahas, alt liglerde bu sorunlarn çok daha fazla ve çeitli olduu aikardr ve ihtiyaç büyüktür. Maddeler halinde verdiimiz açklamada, ngiltere, spanya, Fransa, Belçika, Danimarka ve sveç gibi ülkelerde uzun zamandr var olan uygulamalar anlatp, bunlardan bir yada birkaçnn devreye girmesinin önemli saydaki futbolcularn maduriyetlerinin giderileceini belirttik. Kald ki, bu teklifimizi tam 1 yl önce 10 Temmuz 2017 tarihinde Hürriyet Gazetesine verdiimiz röportajda daha açk anlattk. Yani bu teklif, bugünün deil geçen yln da var olan ve o dönemde de skntlar gidermek amaçl sunulmu, ne hikmetse ilgi görmemiti.

u da bilinmelidir ki, transfer izni verilen futbolcular sonuçta baka bir kulübe transfer olma ans yakalayacak ve bir taraftan maduriyet giderilirken dier taraftan doal olarak teknik adamlarn kulüplerin ihtiyaçlar karlanacaktr.

Sonuçta bu iten yararlanan yine kulüpler olacaktr.

Son olarak bu iin yetkilisi olan Türkiye Futbol Federasyonu, eer bu teklifi uygulamaya karar verirse, bunu sadece yerli oyuncu ile snrlandrabilir, balangç tarihini belirleyebilir yada kriterleri var olan maduriyetler dorultusunda ilan edebilir.

Ana Sayfaya Git