Trabzonspor, 37 sezon sonra çifte kupaya yaklaştı

Spor Toto Süper Lig'in son 5 haftasına en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 11 puan önünde giren, Ziraat Türkiye Kupası'nda final öncesinde Yukatel Kayserispor'u 1-0 yenerek avantajlı skor elde eden Trabzonspor, 37 sezon aradan sonra çifte kupa hedefini gerçekleştirmek istiyor.

Haberler 22.04.2022 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Ligin son 5 haftasna en yakn rakibi Fenerbahçenin 11 puan önünde giren, Ziraat Türkiye Kupasnda final öncesinde Yukatel Kayserisporu 1-0 yenerek avantajl skor elde eden Trabzonspor, 37 sezon aradan sonra çifte kupa hedefini gerçekletirmek istiyor.

Bordo-mavililer, bu sezon teknik direktör Abdullah Avc ile ligde 73 puanla en yakn rakibi Fenerbahçenin 11 puan önünde yer alarak ampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalarken, Ziraat Türkiye Kupasnda da finale yükselme yolunda büyük yol ald.

Trabzonspor, bu hafta Fenerbahçenin Rize deplasmannda puan yitirmesi, kendisinin de Adana Demirsporu deplasmanda yenmesi halinde bitime 4 hafta kala ampiyonluunu ilan edecek.

Bordo-mavili takm, bu hafta ampiyonluu garantilemesi durumunda ligin en erken ampiyonlua ulaan takm unvann elde edecek.

En son 1983-84 sezonunda hem lig hem de Türkiye Kupas ampiyonluunu elde eden Karadeniz ekibi, iki kupay da kazanmas halinde 37 sezon aradan sonra bu baary tekrarlam olacak.

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avc yönetiminde bu sezon Spor Toto Süper Ligde 33 maçta, 21 galibiyet, 10 beraberlik, 2 malubiyet ald. Karadeniz ekibi, kupada ise oynad 4 karlamadan da galibiyetle ayrld.

Ana Sayfaya Git