Trabzonspor, 6 futbolcuyla sözleşme imzaladı

Trabzonspor Kulübü, yeni transferler Yusuf Erdoğan, Tymoteusz Puchacz, Enis Destanoğlu, Batuhan Kör, Kerem Şen ve Taha Altıkardeş ile sözleşme imzaladı.

Haberler 29.01.2022 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulüp Bakan Ahmet Aaolu, Mehmet Ali Ylmaz Tesislerinde düzenlenen ve kulübün sosyal medya hesabndan yaynlanan imza töreninde yapt konumada, yeni transferlerin gerçeklemesinde kendilerine her türlü kolayl salayan ve hassasiyet gösteren Bursaspor, Altnordu, Kasmpaa ve Union Berlin kulüplerine teekkür etti.

Yeni transferlerden Yusuf ve Puchaczn tecrübeli ancak Enis, Batuhan, Kerem ve Tahann çok genç olduklarn belirten Aaolu, Yetenekleriniz sizi bu noktaya getirdi, yeteneklerinizle bu kulübün oyuncusu oldunuz ama bundan sonrasnda sizin çalmalarnz, kariyerinizi ve geleceinizi belirleyecek. Ne kadar yetenekli olursanz olun, ne kadar kabiliyetli olursanz olun çok çalmadnz sürece bu yetenek ve kabiliyet sizleri bir noktaya kadar tar ama onun ötesine gitmeniz mümkün olmayabilir. Her zaman için çok çalmalsnz, üzerine koya koya gitmelisiniz. dedi.

Aaolu, genç futbolculara takmdaki dier oyuncularn her zaman yardmc olacann da altn çizerek, u deerlendirmede bulundu:

Kariyeriniz boyunca asla ve asla ben oldum demeyin. Ne kadar iyi olursanz olun, daha çok çalacam, çok daha iyi olacam deyin. Felsefenizin bu olmas lazm. Ayn zamanda Mustafa Kemal Atatürkün söyledii gibi sporcunun zeki, çevik ama hepsinden önemlisi ahlakls. Sporcu ahlak her eyin önünde. çok iyi oyuncu olabilirsiniz, dünya yldz olabilirsiniz ama iyi bir ahlaka sahip olmadnz sürece bu pek fazla anlam ifade etmez. Spor etik ve ahlakna en fazla deer ve önem veren bir kulüptesiniz. Saha içindeki, saha dnda davranlarnz, özel hayatnz ve yaantnz sizden sonra gelecek oyunculara da örnek bir davran olmak zorunda.

Trabzonsporu dier kulüplerden ayran bir takm temel özellikler olduuna dikkati çeken Aaolu, Trabzonspor camiasnn, kulübün oyuncularn kendi öz evlatlarndan ayrt etmediini, onlara gösterdii sevgi ve hassasiyeti futbolculara da göstererek barna bastn aktard.

Aaolu, hedeflerinin büyük olduunu vurgulayarak, öyle devam etti:

Bu sadece bir devre aras takviye transferi deil, 2-3 yldr üzerinde hassasiyetle durduumuz, ileriye dönük sezon planlamas dorultusunda yaplan transferler. Hedeflerimiz dorultusunda sizlerin de gereini yerine getireceinden en ufak bir üphemiz yok. Allah utandrmasn. Yolumuz uzun, yükümüz ar. Hepimizin üzerindeki sorumluluk bu. Bu camiaya laykyla hizmet edebilmek herkese nasip olmuyor. Allah utandrmasn. Sizler de baarl olursunuz inallah. Trabzonspor futbolcusunun baars, ülke futbolunun baars. Trabzonspor takmn, sonuç olarak da Türk futbolunu layk olduu noktaya, Avrupada ve dünyada örnek bir ülke konumuna getirmek için hepimiz elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceiz. nallah sezon sonunda da hep birlikte o ampiyonluk kupasn kaldrmay Allah bizlere nasip eder.

- Yusuf Erdoan: Tekrar geri döneceimi biliyordum

Yusuf Erdoan, çok mutlu olduunu belirterek, 1461 Trabzonspordan, Trabzonspora transfer olduu dönemde yaad heyecan tekrar yaadn söyledi.

Bursaspordan transfer edilen futbolcular yakndan tandn ve bir dönem birlikte mücadele ettiklerini dile getiren Erdoan, Onlarla da geçmiimiz var Bursaspordan. Bir ampiyondan, bir ampiyona geldiler. Anadoluda devrim yapm iki takm. diye konutu.

Yusuf Erdoan, Trabzonspora 4,5 yl sonra yeniden döndüünü anmsatarak, yaadklarn u sözlerle anlatt:

Yaklak 4,5 yl önce alayarak tek bama ayrlmtm buradan. Bir çok tecrübe etmi, büyük camialarda oynam ve tekrar geri dönme hedefi olan bir Yusuf Erdoan vard ve onu çok ükür ki baardm. Büyük camiadan ayrldktan sonra geri dönmek çok zordur. Her zaman üst seviyedeki futbolcularn oynayaca bir takmdr Trabzonspor. Ben de onun bilincinde çok çaltm ve pes etmedim. Bu ehrin çocuu olduumu bildiim için tekrar geri döneceimi biliyordum.

- Puchacz: Bu özel yl ampiyonlukla taçlandrmak istiyoruz

Tymoteusz Puchacz ise Trabzonspora geldii andan itibaren herkesin kendisine çok yardmc olduunu ifade etti.

Bu yln, özel bir yl olacann farknda olduklarn belirten Puchacz, Oyuncular olarak elimizden gelenin en iyisini saha içinde yaparak, bu özel yl ampiyonlukla taçlandrmak istiyoruz. Bize her yer Trabzon. dedi.

Kerem en de çok heyecanl ve mutlu olduuna iaret ederek, Benim buralara gelmemde emei çok büyük olan Bursaspor Kulübüne teekkür ederim. Kariyerimizin balangcnda bize güvenip, yatrm yapan sizlere de teekkür ederim. nallah sezon sonunda ampiyonluk gelir. Ben de bu takmn bir parças olmaktan çok büyük gurur duyuyorum. nallah herkes için en hayrls olur. deerlendirmesinde bulundu.

Taha Altkarde, büyük bir camiaya katld için mutlu, gururlu ve heyecanl olduunu ifade ederek, Trabzonsporun armasnn arln ve büyüklüünü bildiini ve artk Trabzonspor için savaacan söyledi.

Enis Destanolu ise transferi için hem Altnorduspor hem de Trabzonspora teekkür ederek, Buraya geldiim andan itibaren beni evlatlar gibi gören anl taraftarmza çok teekkür ediyorum. Bu sene ampiyonluk paynda en büyük emei olanlardan birisi olmak istiyorum. nallah sezon sonu anl taraftarmzla ampiyonluu kutlayacaz. diye konutu.

Batuhan Kör, transfer sürecinde emei olanlara teekkür ederek, memleketinin takmnda oynamaktan mutlu ve gururlu olduunu ve elinden gelenin en iyisini yapacan aktard.

Konumalarn ardndan Aaolu ile yeni transferler, sözlemeleri imzalad.

mza töreninin ardndan futbolculardan Yusuf ve Puchacz 1461, dier futbolcular da 61 yeni sezon formas satn ald.

Ana Sayfaya Git