Trabzonspor 6 sezon sonra ilk peşinde

SPOR Toto Süper Lig'in ikinci yarısında oynadığı 7 maçta da mağlubiyet yüzü görmeyen Trabzonspor, Pazartesi günü deplasmanda karşılaşacağı Akhisar Belediyespor maçını kazanması durumunda son 6 sezonda en çok puan topladığı dönemi yaşayacak.

Haberler 12.03.2017 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2016-17 sezonuna tarihinin en kötü balangçlarndan birini yapan ve devreyi 18 puan ile 13üncü srada tamamlayan Trabzonspor, ikinci yarda yakalad çkla birlikte 7 maçlk puan serisi elde etti. 7 haftada 5 galibiyet, 2 beraberlik alan ve 17 puan toplayan bordo mavililer, Spor Toto Süper Ligin 24üncü haftasnda oynayaca Akhisar Belediyespor karlamasn kazanmas durumunda son olarak kaybetmeden üst üste 39 puan toplad 2010-11 sezonunun ardndan son 6 ylda pe pee en çok puan kazand dönemi yaayacak.

REKOR 43 PUAN

En son 82 puan toplad 2010-11 sezonunda 15 maçlk puan serisi yakalayan ve söz konusu dönemde 39 puan elde eden Trabzonspor, lig tarihinde üst üste en çok puan ise 1983-84 sezonunda toplad. Bordo mavililer söz konusu sezonda pe pee 28 maç kaybetmedi, 15 galibiyet ve 13 beraberlikle 2 puanl sistemde 43 puana ulat. Trabzonspor yakn tarihte ise 2011-12 sezonunda 9 maçlk seride 19 puan, 2014-15 sezonunda ise 8 maçlk seride 18 puan elde etmiti.

SARAL, BAKAN AZZ YILDIRIMA DAVA AçTI

Bu arada, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Saral, Fenerbahçe Kulübü bakan Aziz Yldrma kar dava açt. Aziz Yldrm, geçen yl 24 Austosta bir televizyon kanalnda Trabzonspor hakknda yapt açklamalara medya hesabndan tepki gösteren Saraldan ikayetçi olmutu. Saral da, bordo mavili camiann ypratlmaya çallmasna duyarsz kalmayacan belirterek Aziz Yldrmdan ikayetçi oldu. Gökhan Saral, Aziz Yldrmn alg operasyonu yaptn ve Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) tarafndan ike kumpasyla kar karya kaldn öne sürerek maduru oynadn savundu, Trabzonsporlulara da psikolojik bask yapldn kaydetti.

SPORTMENLE DAVET EDYORUM

Gökhan Saral, konuyla ilgili olarak yapt açklamada, Camiama hakaret eden, camiamn hakkna göz diken ve geçmite hakkn yiyenlerle mücadele etmeye devam edeceim. Aziz Yldrm camiamla ilgili açklamalarn Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kurallar ve sportmenlik çerçevesinde yapmaya davet ediyorum. Trabzonspor camiasna yapm olduu hakaretten ötürü ben de kendisinden davac ve ikayetçiyim. Hak arama ve ike mücadelesi yargda devam edecektir ifadelerini kulland.

YOLCULUK BUGÜN

Spor Toto Süper Ligin 24üncü haftasnda Pazartesi günü deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karlaacak olan Trabzonspor, bu maç için yarn Manisaya gidecek. Bordo mavililer, bugün Mehmet Ali Ylmaz Tesislerinde yapaca antrenmann ardndan saat 14.30da Trabzon Havalimanndan özel uçakla zmire hareket edecek, buradan da karayoluyla Manisaya geçecek.

Ana Sayfaya Git