Trabzonspor heyeti Mardin'de

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lıların hain saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün hayalinin gerçekleştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında Mardin'e gelen Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, bazı yönetim kurulu üyeleri ve futbolcular, şehit Kaymakam Safitürk anısına fidan dikti.

Haberler 01.07.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Derik Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen ve 10 Kasm 2016da makam odasnda PKKl teröristlerce el yapm patlayc ile düzenlenen saldrda ehit düen Kaymakam Safitürkün hayalinin gerçee dönümesi için çileri Bakan Süleyman Soylunun talimatyla balatlan proje devam ediyor.

Proje kapsamnda Bakan Usta beraberinde Asbakan Ahmet çubukçu, Genel Sekreter Gençaa Meriç, yöneticiler Ali Rza Egemen ve Cokun Bülbül, bordo-mavili futbolcular Yusuf Yazc, Yusuf Erdoan, Okay Yokulu, Genel Müdür Yardmcs Ula Özdemir, Trabzonspor Prodüksiyon Sorumlusu Sedat Aygün, TSYD Trabzon ube Bakan Murat Takn ve Trabzon-Mardin Kardelik Köprüsü Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi ile Mardine geldi.

Mardin Havalimannda Mardin Trabzonspor Taraftarlar Dernei Bakan brahim Aydn ve bordo-mavili taraftarlar tarafndan davul zurna ve halk oyunlar gösterisi ile karlanan heyet, Kzltepe ilçesinde hububat merkezini ziyaret ederek esnaf ile sohbet etti.

EHT KAYMAKAM ANISINDA KARDELK FDANI DKLD

Usta ve beraberindekiler daha sonra Derik ilçesini geçerek Derik Kaymakam Hakan Kafkas makamnda ziyaret etti.

Teröristler tarafndan ehit edilen Kaymakam Safitürkün saldrya urad binay gezen ve saldry knayan Usta ve beraberindekiler daha sonra çocuk parknda ehit Kaymakam Safitürk ansna kardelik fidan dikti.

Kaymakam Kafkas, burada yapt konumada, çileri Bakan Soylunun himayesinde balatlan proje ile Mardin ve Trabzonda kurulan gönül köprüsünün sürdüünü belirterek, projede emei geçenlere ve ilçeyi ziyaret eden yönetici ve sporculara teekkür etti.

Usta da ehit Safitürkün vasiyetinin yerine getirilmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarn kaydetti.

Bu kapsamda çeitli ziyaretler gerçekletiklerini anmsatan Usta, Onun ansn yaatabilmek adna sembolik de olsa bir fidan dikimi yapyoruz. Allah rahmet eylesin. Ailesine sabrlar diliyoruz. dedi.

Bölgenin huzuru ve kardeliine, Trabzonspor olarak her türlü katky salayacaklarn aktaran Usta, öyle devam etti:

Hayat böyle bir ey. Bazen ehirleri, insanlar küçük bir futbol topu karde yapyor, dost yapyor. Bir gol deyip geçmeyelim. Bir gol bütün etnik ve kültürel unsurlar dahil her eyi bir tarafa koyup kucaklamay salayan bir aktivite. O açdan gerçekten önemsiyoruz.

Trabzonsporun Anadoluyu gerçek anlamda temsil ettiini vurgulayan Usta, sözlerini öyle tamamlad:

Anadolunun hangi ehrine gidersek gidelim her yerde taraftar vardr. Mardin de bu ehirlerden ama en önemlilerinden birisi. çok uzun zamandr Anadolunun birçok ehrine gitmek istemitik, bir süre ara vermitik. Ama görünen o ki Mardinden balamak üzere Anadolunun dier ehirlerine de bu ziyaretleri yapacaz. Futbol ve spor üzerinden dostluk ve kardelii pekitirebilmek adna bunlarn önemi var. Bugün burada gördüümüz gibi futbol sadece futbol deildir.

Bordo-mavili futbolcu Yusuf Erdoan da Mardinde bulunduu için mutlu olduunu söyledi.

Erdoan, Buradaki kardelerimiz bizleri maçta yalnz brakmadlar. Onlar burada ziyaret etmek bizleri mutlu etti. ehidimizin ansn yaatmann mutluluunu yayoruz. Umarm düüncelerini, yapmak istediklerini ve emanetlerini devam ettirebiliriz. diye konutu.

Futbolcu Yusuf Yazc ise Mardinde çok samimi ve scak bir ortam ile karlatklarn ifade etti.

çok duygusal bir ortamda bulunduklarn belirten Yazc, rahmetle andklar Safitürkün her zaman kalplerinde yaayacan anlatt.

ehit Kaymakam Safitürkün, Kzltepe Trabzonsporlular Derneini ziyareti srasnda an defterine, hayalinin bir grup örenciyi Mardinden Trabzona getirerek maç izlettirmek olduundan yola çklan proje kapsamnda, Derik, Kzltepe, Nusaybin, Artuklu ve Yeilli ilçelerinden 13-18 ya aras 65i kz 140 örenci ile 12 öretmenin yer ald kafile, 28 Nisanda Trabzona gitmiti.

Ana Sayfaya Git