Trabzonspor, yeni transferlerini tanıttı

Medical Park Stadı'nda gerçekleştirilen ve kulüp başkanı Muharrem Usta'nın yer aldığı törende, 2 yıllık anlaşma sağlanan Volkan Şen ve satın alma opsiyonlu kiralanan Jose Sosa ile Tomas Hubocan'la sözleşme imzalandı.

Haberler 10.09.2017 - 15:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Trabzonspor, transferin son gününde kadrosuna katt Jose Sosa, Tomas Hubocan ve Volkan en için imza töreni düzenledi.

Medical Park Stadnda gerçekletirilen ve kulüp bakan Muharrem Ustann yer ald törende, 2 yllk anlama salanan Volkan en ve satn alma opsiyonlu kiralanan Jose Sosa ile Tomas Hubocanla sözleme imzaland.

Bakan Usta, törende yapt açklamada, zor bir transfer sürecinde eksikliklerini tamamlamann uran verdiklerini aktard.

Bordo-mavili kulübün kuruluunun 50. ylnda olduklarn dile getiren Usta, öyle devam etti:

Zor süreçlerden bugüne ulatk. Daha güçlü bir takm olmak, Trabzonspor gibi baarl bir kulübün nice baarl dönemleri yakalamas açsndan youn bir ura içerisindeyiz. Umut ediyorum ki var olan çok deerli futbolcularmzla yeni transferlerimizle 2017-2018 sezonunda çok ama çok iyi bir Trabzonsporu hep birlikte göreceiz. Bütün amacmz çok baarl, zirvede olan bir Trabzonspor ina edebilmek. Bu yolculukta en büyük gücümüz camiamz, taraftarmz. Trabzonsporun nice ampiyonluk ve baarlarn birlikte yakalamak ümidiyle yeni transferlere ho geldiniz diyorum.

Usta, Trabzonsporun uzun zamandan sonra 24-25 kiilik bir kadrosu olduunu da vurgulayarak, Kadronun dnda u an kalan hiçbir oyuncumuz yok. Göreve geleli 2 yl oldu. Bir takmmz oluyordu 24-25 kii. Takma girmeyen, darda da 15 kiilik kadromuz bulunuyordu. Bu kadronun maliyeti u andaki 3 transferin 2 kat kadar oluyordu. Biz bu yl 24-25 kiilik kadromuz olsun, bunun dnda bulunup bizim maliyetini üstlendiimiz, oynamayan, gereksiz ar yükün altndan kurtulalm dedik. çok uzun zamandan sonra ilk defa bunu gerçekletirdik. diye konutu.

Ligde 2. srada olmak ile 6. srada bulunmak arasnda ekonomik anlamda da büyük farklar yaandn kaydeden Usta, Maç kazanmak, sponsor, seyirci gelirleri, oyuncularn deerlerinin artmasna baktmzda yllk gelir fark 80 milyon lira. te biz unu yapmaya çalyoruz. Takm dnda olan oyunculara ödeme yükü olmayan bir Trabzonspor, sralamada mümkün olan en yukardaki yere çalan ve gelirlerini en üste çkarmaya çalan bir Trabzonspor olmal. Bu finansal balans ii. Trabzonspor gibi kulüp, asla kabul edilemeyecek bir srada bulunmamal. Bundan sonraki yllarla ilgili daha iyi planlama yapar duruma geldik. ifadelerini kulland.

Usta, Volkan eni de barlarna bastklarn belirterek, Volkan, zaten milli oyuncu. Milli takma da gidecektir. Trabzonspora da çok katks olacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

- Sosa: Katk salamak istiyorum

Jose Sosa ise öncelikle kulüp bakan Muharrem Ustaya teekkür ederek, Benim için zor alnan bir karard ama gerçekten güzel bir karar aldma inanyorum. Bakanmn söyledii gibi önemli bir sene olacak ama hepimiz kenetlenmeliyiz. Bu bir süreç, hep beraber bunu baaracamza inanyorum. Bir an önce çalmalara balamak, takma katk salamak istiyorum. dedi.

Sosa, eski kulübü Beiktatan bir transfer önerisi alp almad yönündeki soruya, Beikta hakknda konumak gerçekten zor. Resmi olarak teklif gelmedi. Bu ann tadn çkarmak, buray konumak benim için daha önemli. yantn verdi.

- Volkan: Burak Ylmaz, transferimde etkili oldu

Volkan en ise Trabzonsporun kendisine kucak açtn ve tekrar sahip çktn vurgulayarak, unlar söyledi:

Bugünden itibaren bütün olumsuzluklar geride brakarak futbola konsantre olup sahada Trabzonspor formas altnda çok baarl olmak istiyorum. Benim için zor bir süreçti. Menajerim ve bakanma tekrar Trabzonspora geri dönmek istediimi iletmitim. O günden bu yana zorlu süreç. Sonunda çok mutlu olduum gün oldu. nallah sahada sadece futbola odaklanp elimden gelenin en iyisini yaparak takma, skora katk salamak istiyorum.

Taraftarlara teekkür eden Volkan en, Dün havalannda çok güzel karladlar. Bu teekküre sahada elimden gelenin en iyisini yaparak cevap vermek istiyorum. Kulüp ve benim için hayrl olmasn diliyorum. nallah güzel günler bizi bekliyor. diye konutu.

Volkan en, Burak Ylmaz ile görütüünü anlatarak, Bana destek oldu. Bana inanyordu. Açkças Burak Ylmaz, transferimde etkili oldu. ifadesini kulland.

Slovak futbolcu Tomas Hubocan ise Türkiyede önemli bir kulübe geldiini aktararak, Bunun farkndaym. Bakanm ve beni buraya öneren herkese çok teekkür ediyorum. Ben dün geldiimden beri havalimannda, ehirde olsun, kulübün ne kadar büyük olduunu hissettim. Buraya geldiim için çok mutluyum. çok çalacaz. nanyorum ki bu yln sonunda hedefimize ulaacaz. eklinde görü belirtti.

- 4. transfer Bordo Mavi bebek

Medical Park Stadnda düzenlenen imza töreninde bir de sürpriz yaand.

Bakan Muharrem Usta, Balkesirli bir ailenin, ad soyad Bordo Mavi olan 6 aylk bebeini, törenin balamasnn hemen ardndan 4. transfer olarak tantt.

Usta, Bordo Mavi bebee imza attrarak kulüp ve Türk futbol tarihinin en genç transferini yapt.

mza töreninin banda Bordo Mavi bebekle birlikte annesi Burcu ve babas Ula toplant masasna davet eden Bakan Usta, Belki dünya tarihinin en küçük transferini gerçekletirdik. Bordo Mavi bebek, Trabzonsporun futbolcusu olabilmek için bundan sonra bizimle olacak. dedi.

Bakan Usta, gelecekte Bordo Mavi bebei Trabzonsporda futbolcu olarak görmek istediklerini ifade ederek, sözlerini öyle tamamlad:

Bordo, imdilik minik bir esinti, bir rüzgar ama biz onun büyüyünce frtna olup eseceine yürekten inanyoruz. Ailemizin tek hedefi Balkesirden Trabzona yerlemek ve Bordoyu Trabzonsporda oynayacak bir futbolcu olarak yetitirmek. Annenin bana gönderdii bir mektup vard. Bu mektupta isteklerini benimle paylat. Artk aileyi Trabzona yerletirip Bordoyu da kulübümüzün geleceinde baarl bir futbolcu olarak görmek en büyük idealimiz olacaktr. Öte yandan o büyüyene kadar biliyoruz ki bize, camiamza uur getirecek. Tribünlerimiz bu sezondan itibaren Bordo-Maviin ismiyle inleyecek.

Ana Sayfaya Git