Trabzonspor’da tarihinin en çok gol yediği 2’nci sezon

Trabzonspor, ilk kez 1974-75 sezonunda mücadele etmeye başladığı Süper Lig’de ilk 5 haftalar itibariyle kalesinde en çok gol yediği 2’nci dönemi yaşıyor.

Haberler 20.09.2017 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süper Ligde geride kalan 5 haftada kalesinde 9 gol gören bordo mavililerde savunma alarm veriyor. lk 5 maçnda da kalesini gole kapatamayan Trabzonspor, son olarak 1994-95 sezonunun ilk 5 haftasnda kalesinde 9 gol görmütü. 1986-87 sezonunda ise ilk 5 maçnda kalesini gole kapatan bordo mavililer, bu alanda en iyi dönemini geçirmiti.

LER TERSNE DÖNDÜ

2016-17 sezonunda gol yollarnda sknt yaayan Trabzonsporda bu sezon ise savunma hattndaki sorun dikkat çekiyor. Söz konusu sezonda ilk 5 haftada 3 gol atp kalesinde 6 gol gören bordo mavililer, bu sezon 5 maçta 11 gol kaydetti, kalesinde 9 gol gördü. 2016-17 sezonunda 11 golün üzerine 14üncü haftada çkabilen Trabzonspor, bu sezon gol sorununu çözdü ancak savunma hattnda tarihinin en kötü dönemini yaad.

KALESNDE EN çOK GOL GÖREN TAKIMLAR ARASINDA

Süper Ligde 5inci haftann tamamlanmasnn ardndan Trabzonspor, 14 gol yiyen Osmanlspor, 12 gol yiyen Gençlerbirlii, 11er gol yiyen Aytemiz Alanyaspor ile Yeni Malatyasporun ardndan Fenerbahçe ve Kasmpaa ile birlikte 9ar golle en çok gol yiyen takmlar arasnda yer ald. Kalesinde 3er gol gören lider Galatasaray ile 2nci sradaki Beikta ise ligde ez az gol yiyen iki takm oldu.

YANAL SAVUNMADA ARAYITA

Ligin ilk 3 haftasnda savunma hattnda Pereira, Uur, Durica ve Mas dörtlüsüne görev veren teknik direktör Ersun Yanal, Duricann sakatlanmasnn ardndan 4üncü haftada oynanan Gençlerbirlii maçnda Duricann yerine Mustafaya forma verdi. Yanal, 5nci haftadaki Medipol Baakehir karlamasnda ise göbekte Okay-Mustafa ikilisini görevlendirdi. Son 2 haftada savunma hattnda yeni araylara giren deneyimli teknik adam, yeni transfer Tomas Hubocan ise yedek kulübesinde oturttu.

ESK YÖNETC, MEDPOL BAAKEHR GÜVENLK ELEMANLARINDAN KAYETç OLDU

Trabzonspor eski yöneticilerinden iadam Mustafa Erdem, Medipol Baakehir maçnda ev sahibi ekibin taraftarlarna ait tribünde üzerinde Trabzonspor formas olan iki çocuun formalarnn çkartlmasn ayrtrma olduu görüü ve atl suç ilendii gerekçesiyle Medipol Baakehir Kulübü güvenlik irketi ve elemanlarndan ikayetçi oldu. Erdem, Muladan Küçükçekmece Cumhuriyet Basavclna gönderilmek üzere Ortaca Cumhuriyet Basavclna bavurarak ikayette bulundu.

19 EYLÜL GAZLER GÜNÜ çN KUTLAMA

Trabzonspor Kulübü, Gaziler Günü nedeniyle kutlama mesaj yaynlad. Kulübe ait sosyal medya hesab twitterdan yaplan paylamda, Türk kahramanlnn sönmeyen mealeleri Gazilerimizin günü kutlu olsun! Sayg ve ükranlarmzla... #19EylülGazilerGünü ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git