Trabzonspor'dan taraftarlara Antalyaspor maçı sonrası sahaya girmeme uyarısı

Spor Toto Süper Lig'de 35. hafta öncesi şampiyonluğu matematiksel olarak garantilemeye çok yaklaşan Trabzonspor'da, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Fraport TAV Antalyaspor maçı sonrası taraftarlara sahaya girmemesi uyarısında bulundu.

Haberler 29.04.2022 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Trabzon

Ali Sürmen, AA muhabirine, artk ampiyonluk için hayrl olsun dediklerini belirterek, ampiyonluk 1 puana kadar dütü. Önümüzdeki maçlarn birçounu kazanacaz ama 1 puan artk çok kolay bir rakam oldu. Buna katk salayan Sayn Bakanmz Ahmet Aaoluna, yöneticilere, teknik kadroya, futbolcular, taraftarlarmz, basnmz kutluyorum, tebrik ediyorum. ampiyonluk iddialarmzn ve ampiyonluklarmzn daimi olmasn diliyorum. dedi.

Bordo-mavili taraftarlarn karlamalara büyük ilgi gösterdiini ifade eden Sürmen, sözlerini öyle sürdürdü:

Maç biletleri bir anda bitiyor. Fiyatlar bile önemsemiyorlar, yeter ki bu maç izlesinler. çünkü bir özlem var. ehrin her taraf ve Türkiyenin her taraf sokaklar, caddeleri bayraklarla, pankartlarla süsleniyor. Daha da süslenecektir eminim. Bunlar güzel eyler, keyfini çkarmak lazm. Hep söyledik silah yok, kutlama, marlar, birbirimize sarlma, alama, barma, hepsi var. arklar söylemek var, silah yok.

Sürmen, geçmite ampiyonluklar yaam bir insan olduunu kaydederek, Dünyann birçok yerinden insanlar Trabzona geliyor. Biz bunu üniversite yllarndan itibaren yaadk. ehre o zaman da insanlar akn akn gelirdi. Avrupa maçlarna gelirlerdi. Unutulmu bir ey yeniden balad. Keke 2010-2011de de ampiyonluumuzu kutlayabilseydik eklinde konutu.

Kutlamalarn, yasaksz ortamda yaplmas taraftara baldr

Bu hafta ampiyon olunmas halinde Fraport TAV Antalyaspor ile cumartesi günü oynayacaklar karlamann ardndan taraftarlarn sahaya girmemesi gerektiini de vurgulayan Sürmen, öyle devam etti:

Bizim taraftarmzn çok dikkatli olmas lazm. Trabzonsporun ampiyonluunu ve ampiyonluk kutlamalarna gölge düürmek için çalan insanlar, basndaki baz kollar, baz kulüp taraftarlarn, yöneticilerini görüyoruz. Burada Trabzonspor taraftarna düen uyank olmaktr. ampiyonluumuzu bulunduumuz yerde tribünde kutlayacaz. Saha, bizim yerimiz deil. Sahada futbolcular var. Taraftarlarn sahaya girdii zaman alaca cezay, bunun Altay maçna yansmas halinde neler olacan herkes biliyor. O zaman ampiyonluun, ampiyonluk turunun ve ampiyonluk kupasnn kutlamalarnn yasaksz bir ortamda yaplmasnn çaresi taraftarlarn dikkatli olmasna baldr.

Pankart tepkisi

Sürmen, stanbuldaki taraftarlardan da maça gelen çok kii olduunu belirterek, Baakehir, Olimpiyat Stadnn yetmeyeceine, 150 bin kiilik stat olsa dahi dolacana inanyorum. Bunun baka nedeni de var. lk defa ampiyon olmuyoruz. Bizim taraftarmzn özlemi 2010-2011i kutlayamadk ilk defa 38 yl sonra ampiyonluk kutlamas yapyoruz. 8. ampiyonluun kutlamasn yapacaz. 2010-2011de kutlama yapamamann acs, szs bunu daha etkin hale getirdi. dedi.

ehirde aslan baz pankartlar doru bulmadn da ifade eden Sürmen, unlar söyledi:

çok güzel pankartlar görüyoruz, muhteem. lk bakldnda herkesin houna gidebilir. Ama biz Divan Bakanl olarak baz pankartlardan rahatszlk duyuyoruz. Bizim pankartlarn ayrtrc olmamas gerekir. Kulübümüze hizmet vermi tüm bakanlar, yöneticiler, teknik direktör ve kadrolarn, tüm futbolcularn bizdeki deeri ayndr. Pankartlarda birilerine yer verip birilerine yer vermemek bizim gelecekteki tarihi mirasmz aktarmadaki eksikliklere yol açar. O nedenle pankartlarda kimi sevdiimize deil Trabzonspora hizmet eden herkese yer vermek zorundayz. Bu konuda hassasiyet bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git