Trabzsonspor’un M’biası yuvadan uçtu, İşte M’bia’nın yeni takımı!

Bir süredir Trabzonspor'la yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle mutsuz olan ve takımdan ayrılmak isteyen Stephane M'bia Çin Ligi ekiplerinden Hebei China Fortune takımına 4 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Haberler 29.01.2016 - 11:40 Son Güncelleme : 29.01.2016 - 11:40

Böylece sezon başında bonservis ödenmeden Sevilladan kadroya katılan Kamerunlu futbolcunun Bordo-Mavililerdeki macerası yarım sezon sürdü.

UYARI çEKMİŞTİ!

Trabzonspor ile sezon başında 2,2 milyon Euro imza parası ve yıllık 2 milyon 600 bin Euro garanti ücret alan 29 yaşındaki futbolcu, kısa bir süre önce alacaklarının zamanında ödenmemesi üzerine kulübe ihtar çekmişti.

Yapılan bu transfer sonrası 4 milyon Euroyu kasasına koyacak Trabzonspor, Mbianın yıllık 2,6 milyon Eurodan 3 yıllık garanti parasını (7,8 milyon Euro) ödeme yükünden de kurtulacak. Ayrıca kulüpten 400 bin Euroluk çeki bulunan Mbia, Bordo-Mavililere çeki iade etti.

FORMAYLA POZ VERDİ

Stephane Mbia, yeni takımı Hebei China Fortuneın formasıyla ilk pozunu verdi. Kamerunlu futbolcu, Twitterda paylaştığı mesajda, Hebei China Fortune takımına katıldığım için gururluyum. Bu maceraya hazırım ifadelerini kullandı.

Sözleşmesindeki madde gereği sezon sonuna kadar tüm ücretini faiziyle alma hakkı doğan Mbianın bu kararı sonrası yönetim deneyimli futbolcuyla bir araya gelerek geçici bir süre için ortak noktada buluşmuştu. Ancak bu andan sonra antrenmanlardaki mutsuz görüntüsü dikkatlerden kaçmayan Mbia, Bordo-Mavili yöneticilere ayrılma yönündeki isteğini dile getirmişti.

Kaynak: Hürriyet

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır