Transferde gözler serbest kalacak yıldız futbolcuların üzerinde

Avrupa liglerinde başlayan ara transfer dönemi, sezon sonunda kontratı bitecek önemli futbolcuları akıllara getirdi.

Haberler 10.01.2020 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadrolarn güçlendirme çalmalarna balayan ve gözünü serbest futbolcu piyasasna çeviren kulüpleri, hareketli bir transfer dönemi bekliyor.

Sezonun sona ermesiyle sözlemesi bitecek futbolcular arasnda Chelseaden Willian, Pedro, Olivier Giroud, Paris Saint-Germainden (PSG) Edinson Cavani, Thomas Meunier, Layvin Kurzawa, Thiago Silva, Real Madridden Nacho, Luka Modric, Tottenhamdan Christian Eriksen, Borussia Dortmunddan Mario Götze, Napoliden Dries Mertens, Manchester Uniteddan Nemanja Matic, Eric Bailly, Juventustan Blaise Matuidi, Milandan Giacomo Bonaventura, Atalantadan Josip Ilicic ve Zenitten Artem Dzyuba gibi birçok önemli isim yer alyor.

- Kulüpler futbolcularla ön anlama imzalayabiliyor

Kulüpler, Bosman kurallar gerei sözleme biti tarihinin 6 ay öncesinden futbolcularla ön anlama imzalayabiliyor.

Gelecek yl için transfer planlamalar kapsamnda kulüpler, sözlemeleri sezon sonunda bitecek futbolcularla imdiden anlama imkanna sahip.

- En deerlisi Eriksen

Transfer piyasasnn nabzn tutan Alman internet sitesi Transfermarktn verilerine göre, sözleme yenilemedii takdirde sezon sonu serbest kalacak futbolcular arasnda Tottenham formas giyen Christian Eriksen, en deerli isim olarak dikkati çekti.

Yaz transfer döneminde ad Real Madridle anlan ve takmdan ayrlmak istediini ifade eden ancak transferi gerçeklemeyen Danimarkal milli oyuncu Eriksenin 90 milyon avro piyasa deeri bulunuyor.

Sezon sonu takmndan ayrlabilecek yldz futbolcular arasnda Erikseni 32 milyon avro piyasa deeriyle Willian, 30ar milyon avroyla PSGden Meunier ve Bournemouthtan Ryan Fraser, 25er milyon avroyla Napoliden Mertens ve PSGden Cavani takip ediyor.

- Önemli golcüler sezon sonu serbest kalabilir

Birçok kulübün transfer listesinde yer alan Cavani, Giroud ve Dzyuba gibi golcüler, sezon sonuna kadar sözleme yenilemedikleri takdirde bota kalacak.

Napoliden PSGye 2013te 64 milyon avro bedelle transfer olan Cavani, 291 maçta 198 kez alar sarst. Kulüp tarihinin en fazla gol atan oyuncusu olan 32 yandaki Uruguayl futbolcunun ad Manchester United, Arsenal ve Atletico Madrid ile anlyor.

Sezon sonunda sözlemesi sona erecek bir dier isim olan Giroud, Ocak 2018de Arsenaldan Chelseaye transfer olmutu. Milli formay 97 kez terleten Fransz oyuncu, 39 gol att. Bu sezon ligde sadece 2 maça ilk 11de çkan Giroudnun sözlemesini uzatmas beklenmiyor.

Ad sk sk Galatasaray ile anlan Rus oyuncu Dzyuba da kontrat bitecek golcüler arasnda yer alyor. 2015 ylnda Zenite katlan 31 yandaki forvet, 165 maçta 65 gol atarken, milli formayla 42 maçta 24 kez alar sarst.

- Süper Ligde de birçok oyuncunun sözlemesi sona erecek

Süper Ligin ilk yarsn lider tamamlayan Demir Grup Sivassporda birçok oyuncunun sözlemesi sezon sonunda sona erecet.

Emre Klnç, Mert Hakan Yanda, Erdoan Yeilyurt, Ziya Erdal ve Arouna Kone, kontratlarn yenilmemeleri halinde kulüpten ayrlacak.

Süper Ligde sezonun sona ermesiyle sözlemesi bitecek futbolcular arasnda son ampiyon Galatasaraydan Mariano, Yuto Nagatomo ve Ryan Donk, Fenerbahçeden Hasan Ali Kaldrm, Mauricio Isla, Tolga Cierci ve Adil Rami, Beiktatan Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Atiba Hutchinson, Trabzonspordan ise Filip Novak, Jose Sosa, Ogenyi Onazi ve Joao Pereira gibi oyuncular yer alyor.

Sözleme yenilememeleri halinde sezon sonunda serbest kalacak önemli futbolculardan bazlar öyle:

Futbolcu Mevki Takm

Walter Benitez Kaleci Nice

Stanislav Kritsyuk Kaleci Krasnodar

Joe Hart Kaleci Newcastle United

Thiago Silva Defans PSG

Thomas Meunier Defans PSG

Layvin Kurzawa Defans PSG

Nacho Defans Real Madrid

Eric Bailly Defans Manchester United

Nemanja Matic Orta saha Manchester United

Giacomo Bonaventura Orta saha Milan

Blaise Matuidi Orta saha Juventus

Christian Eriksen Orta saha Tottenham

Luka Modric Orta saha Real Madrid

Mario Götze Orta saha Borussia Dortmund

Josip Ilicic

Orta saha Atalanta

Dries Mertens Orta saha Napoli

Ryan Fraser Orta saha Bournemouth

Willian Orta saha Chelsea

Pedro Forvet Chelsea

Olivier Giroud Forvet Chelsea

Eric Maxim Choupo-Moting Forvet PSG

Artem Dzyuba Forvet Zenit

Edinson Cavani Forvet PSG

Ana Sayfaya Git