Transfere 800 milyon avro harcadılar

Avrupa'da transfere en çok para harcayan ilk üç kulüp olan Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid'in transfer giderleri toplamda 800 milyon avroyu geçti.

Haberler 16.08.2019 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa liglerinde 2019-2020 sezonu öncesinde transfere en fazla paray harcayan spanyol kulüpleri yeni sezon hazrlklarn tamamlad.

Transfermarkt.com sitesinin yaymlad Avrupada transfere en çok paray harcayan kulüpler listesinde, toplamda 800 milyon avrodan fazla transfer gideri olan Real Madrid (303 milyon avro), Barcelona (255 milyon avro) ve Atletico Madrid (243,5 milyon avro) ilk üç srada yer ald.

Transfer pazarnda Avrupadaki rakiplerinin çok önünde olan bu üç spanyol kulübünü, talyadan Juventus (188,5 milyon avro), ngiltereden de Manchester City (167 milyon avro), Manchester United (159 milyon avro) ve Arsenal (152,4 milyon avro) kulüpleri izledi.

La Liga kulüpleri ayrca tarihinde ilk defa transfere 1 milyar avrodan fazla para harcayarak, bir rekora imza att.

spanyada yaz transfer dönemi 1 Eylülde sona erecek.

Sezon öncesi Atletico Madridin performans dikkati çekti

Bu arada spanyadaki üç büyük kulüp arasndan Atletico Madrid gerek transferdeki atlmlar gerekse sezon öncesi hazrlk maçlarndaki performansyla öne çkan takm oldu.

Defanstaki önemli futbolcular Lucas Hernandez, Filipe Luis ve Diego Godinin baka kulüplere gitmesinin ardndan forvetteki yldz futbolcusu Antoine Griezmann da 120 milyon avro karlnda Barcelonaya kaptran Atletico Madrid, buna ramen La Liga tarihindeki en pahal transferi gerçekletirdi.

Portekizin Benfica kulübünden 126 milyon avro karlnda 19 yandaki forvet Joao Felixi transfer eden Atletico Madrid, ayrca defansna 4 takviye (Kieran Tripper, Felipe Augusto de Almeida Monteiro, Renan Lodi, Mario Hermoso) yapt.

Arjantinli teknik direktör Diego Simeone ile 9. sezonuna giren ve öncelikli hedefi ilk defa müzesine götürmek istedii ampiyonlar Ligi olan Atletico Madrid, yapt 6 hazrlk maçnn hepsini kazand. Atletico, önemli rakibi Real Madridi 7-3, talyann Juventus takmn da 2-1 yenme baarsn gösterdi.

Teknik direktör Zinedine Zidane ile eski günlerine dönmeyi hedefleyen ve kadrosunu Eden Hazard, Luka Jovic, Eder Militao, Ferland Mendy, Rodrygo Goes gibi isimlerle güçlendiren Real Madrid ise taraftarnda ve basnda soru iaretleri brakan bir hazrlk dönemi geçirdi.

Real Madrid, oynad 7 hazrlk maçnda sadece Fenerbahçe ve Salzburga kar galip gelirken, dier maçlarnda 4 yenilgi ve 1 beraberlik ald.

Real Madridden ayrlmas gündemde olan Gareth Bale ise takmda çözüm bekleyen sorunlarn banda gösterildi.

La Ligada son iki sezonun ampiyonu Barcelona ise 5 hazrlk maçn da kazansa da oynad futbolla henüz lige tam hazr olmad yorumlar yapld.

La Ligada Türk futbolunu Okay Yokulu ve Enes Ünal temsil edecek

Öte yandan La Ligada 2019-2020 sezonunda Türk futbolu Celta de Vigoda Okay Yokulu, Real Valladolidde de Enes Ünal ile temsil edilecek. Her iki Türk futbolcu da takmlarnn ilk 11lerinde forma giyerken, La Ligada Enes 3üncü, Okay ise 2. sezonunu geçirecek.

Nihai karara kadar La Ligada pazartesi günü maç yok

La Liga kurumu ile spanyol Futbol Federasyonu (RFEF) arasndaki tartmalardan dolay mahkeme kararyla 1. ve 2. ligde maçlar sadece cuma, cumartesi ve pazar günleri oynanrken, geçici tedbir kararyla pazartesi maçlar iptal edilmiti. Mahkeme, La Liga ile RFEF arasnda bir anlama olmasn beklerken, nihai karar açklanana kadar pazartesi günü maç oynanmayaca bildirildi.

La Ligada 2019-2020 sezonu yarn akam Athletic Bilbao-Barcelona maç ile balyor.

Dier yandan La Liga kurumunun verilerine göre, spanyada profesyonel futbol endüstrisinin, ülkedeki her 100 çalandan 1ine denk gelecek ekilde toplamda 185 binden fazla kiiye istihdam salad görüldü.

Avrupada futbol sektörünün önde gelen ülkelerinden olan spanyada futbolun elde ettii gelir ülkenin gayri safi yurt içi haslasnn yüzde 1,37sini oluturuyor. Futbolun ülkeye brakt toplam vergi 4 milyar 100 milyon avroyu bulurken, bu spanyann d politikaya ayrd yllk bütçenin yaklak 2,5 kat fazlasna denk geliyor.

Ana Sayfaya Git