Traore gollerine Bursaspor'da da devam etti

Bursaspor'da yarım sezonluğuna kadroya dahil edilen Abdou Razack Traore, yeşil-beyazlı ekibi de ileriye taşıdı. Attığı goller ve yaptığı asistlerle dikkat çeken Burkina Fasolu futbolcu, Demir Grup Sivasspor'daki istikrarını burada da sürdürdü. Traore gibi bir başka kiralık isim Tayfur Bingöl de, Bursaspor'da yeniden kendini bulurken; yeşil beyazlı kulüp, geçtiğimiz sezona kıyasla bu sezonki kiralık oyuncularından verim aldı.

Haberler 18.04.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFF 1inci Ligde ampiyonluk mücadelesini sürdüren ve liglerin yeniden oynanmaya balamasnn ardndan kritik 6 maça çkacak Bursaspor, önceki sezonlarna kyasla bu sezon kadrosuna katt kiralk oyuncularda baar salad. Devre arasnda Aytemiz Alanyaspordan Tayfur Bingölü , Demir Grup Sivasspordan da Abdou Razack Traoreyi kiralayan Bursa temsilcisi, her iki oyuncusundan da ksa süreçte önemli verim ald.

TRAORE, FORMUNU KORUDU

31 yandaki deneyimli oyuncu Traore, yeil beyazl takma geliinin ardndan 9 lig maçnda forma giydi. Bu süreçte 3 gol atp, 3 de asist yapan Burkina Fasolu oyuncu, takmna verdii katk ile kalitesini gösterdi. Bu sezonun ilk yarsnda Demir Grup Sivassporda da benzer bir görüntü çizen Traore, burada da 4ü Ziraat Türkiye Kupas, 9u Süper Lig olmak üzere toplam 14 maçta 2 gol ve 2 asiste imza att. Bu sezonun genelinde Traorenin, 22 maçta 5 golü ve 5 asisti bulunuyor.

ÜST ÜSTE SAHNEDE

Bursaspor formas ile ikinci maçnda Osmanlspor deplasmannda forma giyen ve gol sevinci yaayan deneyimli oyuncu, hemen akabinde Adana Demirspor ile iç sahada oynanan maçta da fileleri havalandrd. Sonraki hafta Büyükehir Belediye Erzurumspor deplasmannda asist yapan Traore, böylelikle üst üste 3 maçta takmnn att gollere katkda bulundu. Sonraki 3 maç ise bo geçen tecrübeli oyuncu, Balkesirspor deplasmannda birer gol ve asist ile galibiyete katkda bulunurken, son oynanan Boluspor maçnda da asistiyle göz doldurdu.

TAYFUR KENDN BULDU

Tpk Traore gibi, devre arasnda kiralk olarak kadroya dahil edilen bir dier isim Tayfur Bingöl de hücumda verimli oldu. 27 yandaki oyuncu, Akdeniz ekibinde lig ve kupada toplam sadece 74 dakika süre alrken; Bursasporda ise kendini buldu. Bursaspor formasn terlettii 9 lig maçnda da vazgeçilmezler arasnda yerini alan deneyimli oyuncu, birer gol ve asist kaydederek takmna katkda bulundu.

GEçEN SEZONK HATALAR TEKRARLANMADI

Bursaspor, geçtiimiz sezon ise kiralk olarak kadrosuna katt oyunculardan verim almakta zorluk yaad. Newcastle Uniteddan kiralanan Henri Saivet, 29 maçta sadece ikier gol ve asist kaydederek beklentilerin altnda kald ve bu sezon ngiliz kulübünde de forma ans bulamad. Allano Lima da, Bursaspor ile 32 maçta 1 gol atp, 4 asist yapt, ancak kulübü Estoril tarafndan daha sonra iki kulübe daha kiraland. Tunay Torun, Bursasporda 26 maçta 2 asistte kalarak hayal krkl yaratrken, kulübü Medipol Baakehir tarafndan çaykur Rizespora bedelsiz gönderildi.

BR TEK UMUT NAYR

Büyük umutlarla kadroya katlan santrfor Diafra Sakho da, Bursaspordaki 20 maçnta 3 gol ve bir asistte kald. Kulübü Rennes, daha sonra Sakhonun sözlemesini feshetti. Savunmac Aurelien Chedjou da Bursasporda 26 maça çkt, bir gol ile oynad. Ancak Chedjou da, kulübü Medipol Baakehir tarafndan 200 bin Euro bonservisle SC Amiense gönderildi. Bu oyuncular arasnda bir tek Umut Nayir istikrarn korurken; Beiktatan kiralanan 26 yandaki santrfor, Bursasporda 26 maçta 5 gol att. Beiktan kadrosunda tuttuu genç santrfor, siyah beyazl ekiple bu sezon çkt 26 maçta 5 gol ve bir asiste imza att.

Ana Sayfaya Git