Tudor'un arkasındayız

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yeni transfer Mariano'nun imza törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Özbek'in açıklamaları şu şekilde:

Haberler 18.07.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Galatasaray Kulübü Bakan Dursun Özbek, yeni transfer Marianonun imza törenin ardndan basn mensuplarnn sorularn yantlad. Bakan Özbekin açklamalar u ekilde:

KADRO YAPISINDAK EKSKLER GDERMEK çN TRANSFER SEZONU BOYUNCA çALIMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Takmlarn, belli bir süre içinde yenilenmesi, özellikle taraftarmza daha heyecanl ve yeni isimlerle bir takm yaratma zorunluluu vard. Galatasarayn da futbolcu yaps itibari ile yenilenmeye ihtiyac vard. Biz bu yenilenmeyi gerçekletiriyoruz. Kadromuzda halen hizmet verecek isimlerin tutulmas, eksiklerin de bir an evvel yerine getirilmesi gerei var. Bugünlerde yaptmz operasyon bu. Uçaklar inecek cümlesi kullanld medyada. ndi ve inmeye devam edecek. Kadro yapsndaki eksikleri gidermek için transfer sezonu boyunca çalmalarmz devam edecek. Ne kadar futbolcu satmsak o kadar transfer yapm durumdayz. Yeni gelecek oyuncular da var. Galatasarayn 2017-2018 sezonunda mali yapsna zarar verecek hiçbir faaliyet içinde deiliz. Önemli bir yl, kritik bir yl. Her zaman olduundan daha dikkatli davranyoruz.

BU TEK TARAFLI ALINMI BR KARAR DEL

Özellikle son günlerde büyük yank bulan Wesleyin ayrlmas Galatasaray için önemliydi. Yaklak 4.5 yl hizmet vermi bir oyuncumuz. Verdii hizmetler için kendisine teekkürlerimi gönderiyorum. Oyuncular belli bir süre hizmet verir ve bir süre sonra vedalamak zorunda kalr. Bu hayatn gerçei. Wesleyin çok güzel hatralar var fakat her iki tarafn uymak zorunda olduu kariyer planlar var. Bu tek tarafl alnm bir karar deil. Mays aynda karlkl konuulan bu ayrlk karar detaylar nedeniyle bugüne gelmitir. Tek tarafl, Galatasarayn antrenörünün istedi-istemedii polemiine sokmak yanl. Galatasaray tarihine bak oyuncular belli bir periyotta misyonlarn tamamlar ve kariyer planlamas çerçevesinde ayrlk kaçnlmaz olur.

ÖSTERSUNDS MAçI BR KAZAYDI

Östersunds maç bir kazayd. stemediimiz bir skorla karlatk, bunun bir yol kazas olarak kabul edilmesi gerekir. Perembe günü bu kazann tamiri için hep birlikte en iyisini yapacamzdan eminim.

Galatasarayn Türk spor tarihindeki yerine uygun olarak Türkiye içi ve dndaki baarlarnn devamn salamak üzere; yönetim kurulunun yapmas gereken bugünkü yaptdr. Bütün derdimiz, istediimiz tek ey seyircileri mutlu eden bir takm yaratmak. Geçmi iki yla bakldnda buna ihtiyaç var. Kimsenin bu deiikliin neden yapldn sorgulamamas lazm.

TUDORUN ARKASINDAYIZ

Tudoru Galatasaraya faydal olacan düünerek biz getirdik. u anda Galatasarayn teknik direktörü. Yönetim nerede duracak? Elbette Tudorun arkasndayz.

Wesleyin 20 milyon Euroluk fesih konusu 2 yl önce yaplan sözlemesindeki bir madde. Fesih sözlemesi yaplan kontrata göre hazrland için bu madde ister istemez fesih sözlemesinin içinde olma gerei var. Fesih sözlemesi kontrata uygun konulmutur. Wesleyin Türkiyede baka takmda oynamas endiesiyle konulmu bir madde deildir.

MUSLERA UZUN YILLAR DAHA GALATASARAYA HZMET EDECEKTR

Bir sabah gazeteyi açyorum: Musleray gönderecekler. Muslera son derece güvendiimiz, önemli ve baarl bir oyuncumuz. Uzun yllar daha Galatasaraya hizmet edecektir. çkan haberleri knyorum. Baka da söyleyecek bir eyim yok. Nereden bulup çkartyorlar, hayretler içindeyim.

Hiçbir Galatasaraylnn Galatasaray Spor Kulübü nün kaotik bir ortama sürüklenmesini isteyeceini düünmüyorum. Bunlar yazlyor, bunlarn baka mihraklar sayesinde olduunu düünüyorum.

Ana Sayfaya Git