TÜFAD Başkanı Dilber: Bir yetenek yakalasak kardır

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD), futbol dünyasına yeni yetenekler kazandırma hedefi ile 13-16 Nisan 2019 tarihleri arasında ''Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği'nin' 6'ncısını düzenliyor. Antalya'da düzenlenecek olan U12 'Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği'ne' 48 takım katılacak. TUFAD, 600 minik sporcunun katılacağı turnuvada yetenekli sporcuları Türk futbuluna kazandırmayı hedefliyor.

Haberler 23.03.2019 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Futbola yatkn çocuklar göz önüne getirmek için bir ura verdiklerini belirten TÜFAD Bakan smail Dilber, Ülkenin içinde küçük bir parçayz. Kulüpler, federasyon organizasyonlar yapyor, her tarafta futbol için bir kprdanma var ve biz bu kprdanmalar bir araya getiriyoruz. Ülke genelinde 56 ubemiz var. Arkadalarmza diyoruz ki siz kendi illerinizde 12 ya gurubundaki çocuklar yan yana getirin ve seçme yapn. Mahalleden, okuldan, amatör takmlardan bulun seçin getirin Antalyada bulualm, çocuklar sergileyelim. 3 gün onlar kendi aralarnda maçlar oynasnlar ve federasyondan gelecek yetkililer ve scoutlar takip etsin. Yetenekli, kuma iyi çocuklar alp, kulüplerin alt yaplarna en iyi düzeyde olabilecek ekilde yönlendirmek istiyoruz. Bu sistemde oradan 1 tane yetenekli çocuk dahi yakalasak, bu ülkeye hediye etsek kardr eklinde konutu.

600 K çERSNDEN 48 K SEçLECEK

12er sporcudan 4 takm kurulacan ifade ederek Dilber, 48 takm, 600e yakn genç sporcu futbol enliimize gelecek. Üç gün boyunca Antalyada bir otelde çocuklar kendi aralarnda mücadele edecekler. Onlarn içerisinden 12erden 4 takm oyuncu seçeceiz, seçilen sporculardan 48 kiiyi yaz aynda ülkenin herhangi bir ehrinde tekrar yan yana getirip oynatacaz. kinci bir organizasyonla, kendi aralarnda iyi oyuncular daha iyi oynarlar ve daha iyi kendilerini gösterir diye düünüyoruz dedi

GENçLK VE SPOR BAKANLII MANEV DESTEK VERSE BLE YETER

Kulüplerin telefon açp da scoutlara bilhassa söylemeleri gerektiini ifade eden Dilber, Bir derdiniz var m, bu iin neresinden tutalm diyen kulüpler bekliyoruz. u ana kadar 6 senedir bize böyle bir yaklam gelmedi. Bu turnuva dernek için ciddi bir maddi harcama gerektiriyor, ki biz kendi yamzla kavrulmaya çalan bir derneiz. Kulüplerden siz bir eyler yapyorsunuz biz de bir yerinden tutalm gibi bir durum bekliyoruz. Kulüplerin telefon açp da scoutlara bilhassa söylemeleri gerek. Sa olsunlar baz kulüpler sponsorlar buluyor ve katkda bulunmak için bir eyler yapyorlar. Yine dostlarmz vastasyla oteli ucuza getirmeye çalyoruz. Büyük bir emek, çaba sarf ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanl bize maddi olmasada manevi destek verse yeter diye konutu.

Ana Sayfaya Git