Tunceli, Dünya Rafting Şampiyonası'na hazır

TÜRKİYE'de ilk kez bu yıl Tunceli'de düzenlenecek Dünya Rafting Şampiyonası hazırlıkları tamamlandı. Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, şampiyonaya 3 kıtadan 20 ülkenin katılacağını söyledi.

Haberler 24.05.2019 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

11- 13 Haziran 2019 tarihinde Tuncelide düzenlenecek Dünya Rafting ampiyonas hazrlklar tamamland. Uluslararas standartlarda 36 kilometrelik bir rafting parkuru yaplan kentte, ampiyona için gelecek sporcular konaklama merkezleri düzenlenirken, gazeteciler için ise uluslararas basn merkezi oluturulacak. Türkiye Rafting Federasyonu Bakan ve Dünya Rafting Federasyonu kinci Bakan Fikret Yardmc, ampiyonayla ilgili basn toplants düzenledi. Yardmc, Avrupada 12 yldr düzenlenemeyen Dünya Rafting ampiyonasnn Türkiyede ilk kez Tuncelide düzenlenecek olmasnn Türkiye ve Tunceli için tarihi bir önem tadn söyledi.

ampiyonaya 3 ktadan 20 ülkenin katlacan belirten Yardmc, 20 ülke Tuncelide düzenlenecek bu ampiyonaya katlacaklarn açklayarak resmi bavurularn yaptlar. Tunceli ve Türkiye ilk kez Dünya Rafting ampiyonasna ev sahiplii yapacak. çok önemli bir organizasyon. Tuncelinin turizmi açsndan dev bir adm. Sporcu yönetici ve gazeteci olmak üzere yaklak 800 kii dardan gelecek. Yurt içinden gelecekler ile birlikte binlerce kii bu ampiyonay izleyecek. Tuncelide Munzur Vadisi Milli Park içinde geçen Munzur Nehrinde düzenlenecek Dünya Rafting ampiyonasna aralarnda çin, Brezilya, Fransa, Hindistan, talya, ran ve Hrvatistan gibi ülkelerin bulunduu toplam 20 ülke katlacak. Bilindii üzere geçen yl Munzur Nehrinin 36 kilometrelik ksm Dünya Rafting Federasyonu tarafndan dünya rafting parkuru ilan edildi. Munzur Nehrindeki uluslararas rafting parkurunda geçen yl Türkiye Rafting ampiyonasn, bu yl milli takm seçmelerini düzenledik. Son derece baarl bir snav oldu. Bu yl da nihai hedef olan Dünya Rafting ampiyonasn düzenleyeceiz dedi.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Fikret Yardmc, ampiyonayla ilgili hazrlklarn tamamlandn ifade ederek, Tuncelide yaplacak Dünya Rafting ampiyonas için bütün hazrlklar tamamladk. Gelecek sporcu, yönetici ve misafirlerimizin konaklayaca, antrenman yapaca bütün meknlar ayarland. Organizasyonunun en iyi ekilde geçmesi için uluslararas basn merkezi oluturacaz. Ulam ve konuklama konusunda bütün hazrlklar tamamlad ve dünyaya örnek bir organizasyon olacak. Tunceli, bu sayede bütün dünya tarafndan tannacak ve yeni bir turizmi merkezi haline gelecektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git