Tunceli'de Dünya Rafting Şampiyonası hazırlıkları

TUNCELİ'de, 8- 11 Haziran tarihinde düzenlenecek Dünya Rafting Şampiyonası için hazırlıklar sürüyor. Bine yakın yerli ve yabancı sporcunun katılacağı yarışlar için Munzur Çayı'nda 36 kilometrelik uluslararası standartlarda bir parkur yapıldı. Şampiyonaya katılacak Türk Mili Takımı için seçmeler de başladı. Seçmeler kapsamında nehir inişi müsabakası ile yarışlar başlatıldı.

Haberler 13.04.2019 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Rafting Federasyonu ile valilik koordinesinde düzenlenecek ampiyonaya katlacak Türkiye rafting milli takm seçmeleri de Tuncelide balad. Nehir inii müsabakasyla balayan seçmelerin tamamlanmasyla Türkiye ve Dünya ampiyonalarnda mücadele edecek milli takm sporcular belirlenecek.

TUNCELNN ULUSLARARASI TURZM EHR OLMASINDA ROL OYNAYACAK

Türkiye Rafting Federasyonu Bakan ve Dünya Rafting Federasyonu kinci Bakan Fikret Yardmc, çinin Tuncelide yaplacak ampiyonaya özel ilgi gösterdiini ayrca ampiyonann da Tuncelinin uluslararas anlamda turizm ehri haline gelmesinde önemli rolü olacan kaydetti. Üç ktadaki ülkeden ampiyona için bavuru aldklarn belirten Yardmc, Biz bunun için müracaat yaparken, dünya basnnda Neden Antalya deil de Tunceli denildi. Biz dedik ki Tuncelideki dostluk ve kardelii size göstermek istiyoruz. Üç ktadan, iliden, Brezilyadan Kosta Rikadan, Rusyadan ve talyadan bavurular aldk. çini özel davet ettik. Daha dünyann birçok ülkesi geleceini bize bildirdi. Ayrca çin turizm alternatif yer aradklarn söylemesi bizi daha da heyecanlandrd. Neden Munzur Vadisini uluslararas turizmde çin ile balamasn. Bunun için muhteem bir parkur yaptk. u an su seviyesi yüksek olduu için parkurumuz biraz gömülmü durumda fakat nehrin debisi dütüü zaman parkurumuz ortaya çkm olacak dedi.

Vali Tuncay Sonel ise, Tuncelinin huzur, spor ve turizm ehri olduunu ifade ederek, Türkiyenin dört bir yanndan gelen sporcu kafilelerimizi Tuncelide arlyoruz. Gençlerimiz çok cokulu, bizler de Tunceli olarak inallah bu ampiyonadan yüz akyla çkacaz. Gelen sporcularmz, Tunceliyi gördükleri zaman Buras huzur ehri, güzel bir ehirmi diyorlar. Bizler de bunlardan mutlu oluyoruz. Gelsinler ülkemizin bu güzel yöresini görsünler tansnlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git