Tunceli’de Spor ve Spor Turizminin Gelişmesi Konferansı

“Sportif etkinlikler birlik ve beraberliği pekiştirmenin yanında turizmi de geliştiriyor”

Haberler 22.11.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide Spor ve Spor Turizminin Gelimesi konulu konferans gerçekletirildi. Konferansta konuan Vali Tuncay Sonel, sportif etkinliklerin birlik ve beraberlii gelitirmenin yannda turizmin gelimesine de katk saladn söyledi. Tuncelide Munzur Üniversitesi Konferans Salonunda valilik, üniversite ve Türkiye Rafting Federasyonunun katklaryla Spor ve Turizmin Gelimesi konulu konferans düzenlendi. Kentin spor ve turizm potansiyeli konulu sinevizyon gösterimlerinin gerçekletirildii panelin açl konumas Vali Tuncay Sonel tarafndan yapld.

Sportif etkinliklerin birlik ve beraberliin pekimesinin yannda turizm geliri açsndan da önem tadn dile getiren Vali Tuncay Sonel, Tuncelinin bir ilçesinde, merkezinde, köyünde otobüsleri görmek çok önemli ki ilimizi ziyaret edenler içerisinde ülkemizin en önemli, ünlü insanlar da vard. Görüyoruz, konuuyoruz. Tuncelideki bu deiimi hakikaten imrenerek anlatyorum. Yine zmir, stanbul ve yurtdnda Tuncelili hemerilerimiz var. Onlarn bize bu deiimi yüz yüze ve telefonla anlatmas hakikaten bizleri çok mutlu ediyor. nallah yaplan bu rafting parkurundan su sporlar merkezinden nice prl prl kzlarmz, evlatlarmz çkar ve Tunceliyi ülkemizi en güzel ekilde temsil eder dedi.

Sloganlarnn Tanmakla balar Her ey olduunu dile getiren Sonel, Tanmakla balar her ey demitik ya, gelsinler Tunceliyi görsünler. nann Tunceliyi muhteem doasn, misafirperver insanlarn ve güzelliini gören insanlar biz Tunceliyi böyle bilmiyorduk diyorlar. Demek ki hala çalacaz, Tunceliyi anlatacaz. Tuncelinin güzel insanlarn, muhteem doasn, yöresel lezzetlerini anlatacaz. Bunlar hep birlikte yapacaz eklinde konutu.

Yakaladmz baary sürdürmemiz lazm

Türkiye Rafting Federasyonu Bakan Fikret Yardmc, Tuncelide sportif anlamda yakalanan ivmeden övgüyle söz ederken, yakalanan baarnn sürdürülmesi gerektiini aktard. Mükemmel ekilde yerli yerine oturtulan süreçte tüm projelerin hayata geçirildiini kaydeden Yardmc, Bu çok önemli. Turizm destinasyonunun en iyi ekilde yakalamalyz. Bizim doamz çok bakir. Bizim havamz çok güzel. Baz yerler kontrolsüz büyüme yayor. Mesela Antalyaya 25 milyon hareketli turist geliyor ve sorunlar bitmiyor. Oysa biz yeni baladk ve iyi bir ivme yakaladk. Bizde kontrolsüz büyüme olmayacak diye konutu.

Konumalarn ardndan Vali Sonel ve Federasyonu Bakan Yardmc katlmclarn sorularn yantlad. Rafting brannda düzenlenen yarmalarda dereceye giren sporculara çeitli hediyelerin de verildii konferans, Rafting Federasyonu Bakan Fikret Yardmcnn Vali Tuncay Sonele spora yapt katklardan ötürü teekkür plaketi vermesiyle sone erdi.

Konferansa Vali Sonel ve Türkiye Rafting Federasyonu Bakan Yardmcnn yan sra, Cumhuriyet Basavcs Mustafa Atba, Munzur Üniversitesi Rektör Yardmcs Prof. Dr. Hikmet Esen, l Kültür ve Turizm Müdürü smet Hakan Ulaolu, Gençlik ve Spor l Müdürü efik Kara, kurum amirleri, üniversitenin akademik, idari personeli, örenciler ve turizmciler katld.

Ana Sayfaya Git