Türk futbolunda sezonun kaderi belli oluyor

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen Türkiye futbol liglerinde 2019-2020 sezonunun kaderi yarın yapılacak toplantıda belirlenecek.

Haberler 05.05.2020 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Salk Bakan Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri ile birlikte yarn saat 15.00te bir toplant gerçekletirecek. 19 Martta koronavirüs pandemisi nedeniyle askya alnan Süper Lig, TFF 1inci, 2nci ve 3üncü Lig ile Bölgesel Amatör Ligin (BAL) kaderi yarn yaplacak toplantdan çkacak karara göre ekillenecek.

TFF ve Kulüpler Birlii heyetinin Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu ile geçtiimiz hafta yapt toplantda liglerin ne zaman balayaca, bitecei ve maçlarn hangi artlarda, mekanlarda oynanacana yönelik potansiyel bir takvim belirlenirken, bu takvimin uygun olup olmad ve maçlarn oynanmasnn risk tekil edip etmeyeceine yönelik son karar, Salk Bakan Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyelerine göre verilecek.

TFFNN POTANSYEL TAKVM ONAYLANIRSA, LGLER HAZRAN AYININ ORTASINDA BALAYACAK

TFF; Salk Bakan Koca ve Bilim Kurulu üyelerinden olumlu yant almas halinde Süper Lig ve TFF 1inci Ligi kald yerden oynatmaya balayacak. Haziran aynn ortasnda liglerin balamas planlanrken, sadece hafta sonlarnda maç oynayarak sezon temmuz aynn sonunda sona erecek. Sezon normal formatnda (ev sahibi - deplasman) devam edecek ve kulüpler Futbola Dönü Öneri Protokolüne uygun hareket edecek.

ALT LG KULÜPLER KALAN MAçLARIN TAMAMINI OYNAMAYA SICAK BAKMIYOR

TFF 2nci Lig ve 3üncü Lig Kulüpler Birlii Dernei Bakan Volkan Can, alt lig kulüplerinin koronavirüs nedeniyle çok etkilendiini ve 2nci ve 3üncü Ligde kalan 6 haftann tamamn oynamak istemediklerini açklad.

VOLKAN CAN: LG 1NCLER TESCL EDLSN, 2 LE 9UNCU SIRALAR ARASI TAKIMLAR PLAY-OFF OYNASIN

2nci ve 3üncü liglerde kalan 6 haftann tamamn oynamak istemediklerini söyleyen Can, Ligin 1incileri tescil edilsin, liglerin 2nci srasyla 9uncu sras arasndaki takmlar play-off oynasn. Bu play-off maçlar da tek maç üzerinden oynansn Bu sezon düme kalksn. Tüm maçlarn oynanmas durumunda 300den fazla maç oynanacak ve bunun da insan salna etki edeceinden dolay Bakanmza böyle bir öneride bulunduk. Federasyon bakanmz da toplantdayd. Nihai karar sal akam (yarn) belli olacak. Salk Bakanmz Dr. Fahrettin Koca, Gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapolu ve Türkiye Futbol Federasyonu Bakanmz Nihat Özdemir toplanp bir karar verecekler eklinde konutu.

FUTBOLA DÖNÜ ÖNER PROTOKOLÜNE ALT LiGLERN UYMA ANSI YOK

Federasyon tarafndan açklanan Futbola Dönü Öneri Protokolüne uyma anslarnn olmadn da dile getiren Can, Federasyon bakanmz bu maçlarn hepsini oynatma taraftar. O, maçlarn oynanmasndan yana. Hiç oynanmamas ile ilgili bir durum konuulmad. Süper Lig ile TFF 1inci Ligi ayrn, bizleri oynatmayn. çünkü federasyon tarafndan açklanan Futbola Dönü Öneri Protokolüne 2nci ve 3üncü lig kulüplerinin uyma ans yok. Statlarda soyunma odalarmz dar, küçük. artlar bize uymadndan dolay 2nci Ligin ve 3üncü Ligin ayrlmasn istedik. Spor Toto gelirlerimiz için de artrlmas talebinde bulunduk dedi.

Ana Sayfaya Git