Türk futbolunun efsane isimlerinden Recep Adanır hayatını kaybetti

Türk futbol tarihinin yetiştirdiği unutulmaz isimler arasında yer alan efsane oyunculardan Recep Adanır bugün Antalya'da hayata gözlerini yumdu.

Haberler 21.05.2017 - 12:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

88 yanda hayatn kaybeden Recep Adanr, Karagümrük, Galatasaray ve Beikta formalar altnda sergiledii futbolla hakl bir üne kavumu, 1951deki Almanyaya att gol ise hafzalardan uzun süre silinmemiti.

1950-59 yllar arasnda Beikta formasn terleten ve baarl futbolunun yannda takmda üstlendii büyüklük rolüyle ön plana çkan Recep Adanr, Beikta Efsaneleri kapsamna alnmt. Adanrn cenazesinin stanbula getirlerek burada topraa verilecei örenilirken, cenaze namaz ve defin ilemleri daha sonra açklanacak

BEKTA KULÜBÜ: BABA RECEP ADANIRIN VEFATININ ACISINI YAIYORUZ

Beikta Kulübü ise Adanrn vefat üzerine u açklamay yapt: 1929 ylnda Ankarada dünyaya gelen, siyah-beyaz formamzla 1950li yllara damgasn vuran, Baba Hüsnü ve Baba Hakkdan sonra üçüncü Baba lakapl efsanemiz olan Recep Adanrn vefatnn derin üzüntüsü içindeyiz.

Emsalsiz futbolculuk yeteneklerininin yan sra, çok iyi bir kaptan olduu için de Türk Futbolunda Baba lakab ile anlan Recep Adanr, Antalyada hayatn kaybetti. Merhuma Allahtan rahmet, ailesine, yaknlarna, sevenlerine ve Camiamza basal dileriz.

Ana Sayfaya Git