Türk futbolunun son gözdesi Cengiz Ünder

Medipol Başakşehir'in 19 yaşındaki milli futbolcusu Cengiz Ünder, son haftalardaki başarılı performansıyla göz dolduruyor.

Haberler 02.05.2017 - 08:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geride kalan hafta Ziraat Türkiye Kupas yar final ilk maçnda Fenerbahçeye 2 gol atan Cengiz Ünder, bu karlamadan 4 gün sonra Spor Toto Süper Ligde lider Beiktan filelerini 2 kez havalandrmay baard.

Sar-lacivertlilere 4 dakikada 2 gol atan genç futbolcu, siyah-beyazllar karsnda da 11 dakikada 2 kez gol sevinci yaad.

Sezon banda TFF 1. Lig ekibi Altnordudan Medipol Baakehire transfer olan ve 5 yllk sözlemeye imza atan Cengiz Ünder, att goller ve yapt asistlerle takmnn ampiyonluk mücadelesini sürdürmesinde önemli rol oynuyor.

Orta sahada her iki kanatta da görev yapabilen 19 yandaki futbolcu, etkili sol aya, hz, teknii ve futbol zekas ile dikkati çekiyor.

- En golcü ikinci isim

Cengiz Ünder, Beiktaa kar kaydettii 2 golle bu sezon Süper Ligdeki gol saysn 7ye yükseltti.

Genç oyuncu, 8 golü bulunan Edin Viscadan sonra takmnn en skorer ikinci ismi oldu.

Ligdeki ilk golünü Aytemiz Alanyaspor deplasmannda atan Cengiz Ünder, Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Atiker Konyaspor maçlarnda da birer kez gol sevinci yaad.

Ligin ilk devresinde Vodafone Arenada oynanan maçta Beiktaa kar takmnn tek golünü atan Cengiz, dün oynanan karlamada ise siyah-beyazl ekibin filelerini 2 kez havalandrd.

- En istikrarl isimler arasnda

Cengiz Ünder, genç yana ramen Medipol Baakehirin vazgeçilmez isimleri arasna girdi.

Takmnn bu sezon oynad 29 lig maçnn 28inde görev alan Cengiz, bu karlamalarn 27sinde ilk 11de sahaya çkt.

Genç futbolcu, bu sezon ligde 3 sar kart gördü.

- Fatih Terimin de gözüne girdi

Medipol Baakehirin genç futbolcusu, Süper Ligdeki ilk ylnda gösterdii performansla Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terimin de dikkatini çekti.

Terim, Cengiz Ünderi ilk olarak A Milli Futbol Takmnn 31 Austosta Rusya ve 5 Eylülde Hrvatistan ile oynad maçlarn kadrosuna davet etti.

Bu maçlarda forma ans bulamayan Cengiz, milli formay ilk kez 12 Aralk 2016da Kosovaya kar Antalyada oynanan 2018 FIFA Dünya Kupas Avrupa Elemeleri I Grubu mücadelesinde giydi.

Genç futbolcu, 27 Mart 2017de Eskiehirde Moldova ile oynanan hazrlk maçnda sol ayayla ceza sahas dndan çektii utla fileleri havalandrarak, A Milli Takmdaki ilk gol sevincini de yaam oldu.

Ana Sayfaya Git