Türkiye, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde bir sonraki maçını 5 ay sonra oynayacak

A Milli Futbol Takımı, G Grubu'ndaki dördüncü maçını 1 Eylül'de sahasında Karadağ ile yapacak

Haberler 01.04.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2022 Dünya Kupas Elemeleri G Grubundaki üçüncü maçnda arlad Letonya ile 3-3 berabere kalan A Milli Futbol Takm, dördüncü karlamasn 5 ay sonra oynayacak.

Milli takm, 5 ay ara verilen Dünya Kupas Elemelerindeki bir sonraki maçnda 1 Eylülde Karada konuk edecek. 4 Eylülde deplasmanda Cebelitark ile karlaacak olan Türkiye, 7 Eylülde de Hollandaya konuk olacak.

Ay-yldzl ekip, 8 Ekimde sahasnda Norveç, 11 Ekimde deplasmanda Letonya, 13 Kasmda iç sahada Cebelitark ve 16 Kasmda d sahada Karada müsabakalaryla grubu tamamlayacak.

TÜRKYE LK 3 MAç SONUNDA 7 PUANLA LDER

Gruptaki en zorlu rakipleri olarak görülen Hollanday stanbulda 4-2 ve Norveçi spanyada oynanan maçta 3-0 yenen Türkiye, grubun favori olmayan ekiplerinden Letonya karsnda 3-1 öne geçmesine karn, sahadan 3-3lük beraberlikle ayrld.

Letonya beraberliine ramen 7 puanla liderlik koltuunda oturan ay-yldzl ekibin hemen ardnda 6 puanl üç takm bulunuyor. Hollanda, Karada ve Norveç, 1er puan geriden milli takm takip ediyor.

lk puann Türkiye deplasmannda alan Litvanya, 1 puanla beinci srada yer alrken, son sradaki Cebelitarkn ise puan bulunmuyor.

Üç MAçTA 3,33 GOL ORTALAMASI

Türkiye, ilk üç maç sonunda skor üretmekte sknt yaamad ve Hollandaya 4, Norveç ile Letonyaya da 3er gol att.

Üç maçta 10 kez fileleri havalandran Türkiye, 3,33lük gol ortalamas yakalad.

Ay-yldzl ekibin 10 golünün 4ü Burak Ylmazdan geldi. Hakan çalhanolu ve Ozan Tufan ikier gol atarken, Kenan Karaman ve çalar Söyüncü de birer gol sevinci yaad.

Milliler, 3ü Letonyadan olmak üzere bu karlamalarda kalesinde ise 5 gol gördü.

MLL HEYECANA 57 GÜN ARA

Dünya Kupas Elemelerinde dördüncü maçn be ay sonra oynayacak ay-yldzl ekip, Avrupa ampiyonas hazrlklar kapsamnda 57 gün sonra oynayaca özel maçla sahaya dönecek.

Milli takm Mays aynda Antalyada iki hazrlk maç yapacak. Milliler, 27 Mays Perembe günü Alanya Bahçeehir Okullar Stadnda Azerbaycan, 31 Mays Pazartesi günü de Antalya Stadnda Kuzey rlanda ile karlaacak.

Türkiye, 11 Haziranda balayacak Avrupa ampiyonasnda ise A Grubunda talya, sviçre ve Galler ile mücadele edecek. Ay-yldzl ekip, turnuvann açl maçn ev sahiplerinden talya ile oynayacak.

Ana Sayfaya Git