Türkiye, Avrupa şampiyonu oldu

Türkiye Erkek Taekwondo Milli Takımı, Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’nın son gününde 2 altın ve 1 bronz madalya kazandı. Toplamda 4’ü altın 8 madalya ulaşan Türkiye, takım halinde şampiyonanın zirvesine çıktı.

Haberler 26.11.2020 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Taekwondo Birlii (WTE) tarafndan Hrvatistann bakenti Zagrepde düzenlenen 8. Avrupa Kulüpler Taekwondo ampiyonasnn son gününde büyük erkekler kategorisinde müsabakalar yapld. Türkiyeyi 5 sklette temsil eden milli sporcular 2 altn ve 1 bronz madalya kazand.

Erkekler +87 kiloda Emre Kutalm Ateli finalde Slovenyadan Ivan Konrad Trajkovici, 87 kiloda ise Orkun Ateli ise Hrvatistandan Hrvoje Sepi yenerek altn madalya kazand. 74 kiloda Yusuf Kara da bronz madalyann sahibi oldu.

Takm halinde zirvede

ampiyonada daha önce büyük kadnlarda Hatice Kübra lgün ve Zeliha Ars ile 2 altn, Nafia Ku ve kra Kayr ile 2 gümü ve Rukiye Yldrm ile 1 bronz madalya kazanan Türkiye, toplamda 4 altn, 2 gümü ve 2 bronz madalya ile takm halinde Avrupa ampiyonu oldu. ampiyonluk kupasn Taekwondo Erkek Milli Takm Teknik Direktörü Servet Tazegül teslim ald.

Metin ahin: 8 ayda bizim için deien bir ey olmad

Türkiye Taekwondo Federasyonu Bakan Prof. Dr. Metin ahin, takm halinde Avrupa ampiyonu olan milli takm kutlad. Bakan ahin, Mart ayndan bu yana korona virüs nedeniyle uluslararas müsabakalara katlamyorduk. Yaklak 8 aylk arann ardndan Hrvatistanda yaplan ampiyonada zirveye çktk. Zaten öncesinde de her daim kürsüde yer alyorduk. Geçen 8 aylk süreçte bizim için deien bir ey olmad. Bu zorlu süreçte form durumlarn koruyan sporcularmz ve sporcularmzla ilgilenen teknik ekibimizi kutluyorum. Tokyo yolunda emin admlarla ilerliyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git