Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu Diyarbakır’da eğitim semineri düzenledi

Diyarbakır’ın da içerisinde bulunduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi grubunda, Batman, Şırnak, Mardin, Siirt, Hakkari, Elazığ, Malatya ve Muş olmak üzere 9 yer aldı. Diyarbakır’da düzenlenen seminere 9 ilden çoğunluğu beden eğitimi öğretmenleri, antrenörler ve ayak tenisi tutkunları olmak üzere yaklaşık 100 kişi katılım sağladı.

Haberler 22.06.2021 - 01:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn da içerisinde bulunduu Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesi grubunda, Batman, rnak, Mardin, Siirt, Hakkari, Elaz, Malatya ve Mu olmak üzere 9 yer ald. Diyarbakrda düzenlenen seminere 9 ilden çounluu beden eitimi öretmenleri, antrenörler ve ayak tenisi tutkunlar olmak üzere yaklak 100 kii katlm salad. Katlmclara eitimleri Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu Asbakan Ouz Özer, Ayak Tenisi Federasyonu Organizasyon Kurulu D likiler Kurulu Üyesi lker Sarkaya ve Selim Yücesoy tarafndan verildi.

Eitmenlerden lker Sarkaya, Ayak Tenisi Federasyonunun yaklak 2 ay önce Manisada 6 spor kulübünün bir araya gelmesi ile kurulduunu söyledi. Sarkaya, Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu kurulu amac, ayak tenisini Türkiye geneline yaymak, bu sporu gelitirmek, gençleri bu sporla buluturmaktr. Ayrca Edirneden Hakkariye kadar Türkiyede ki tüm illerde ayak tenisinin oyun kurallarn, oyunun statüsü ve teknik verilerini söz konusu brana ilgi duyan bata beden eitim öretmenleri ve antrenörler olmak üzere tüm ayak tenisi tutkunlarna doru anlatabilmek dedi.

Amacmz Türk sporuna katk salamak

Türk sporunun geliimine katkda bulunmak amacyla bu yola çktklarn belirten Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu Bölge Sorumlusu Zeynep çobanolu ise Federasyonun kurulmasyla çalmalarmza start verdik u an da 81 ilde faaliyetler tüm hzyla devam ediyor. Ülkemizde ayak tenisine muazzam bir ilgi var. u an ki ana hedefimiz, ayak tenisini Gençlik ve Spor Bakanl bünyesindeki gelimekte olan spor branlarna eklenmesini salayarak okul sporlarna dahil etmek, bu ekilde sporu tabana yaym olmak ile beraber Türk sporunun geliimine katkda bulunmak ve gençlerimizi spora yönlendirerek baar ile beraber sporun kardelik ilkesini benimsemelerine katkda bulunmu olacaz. Ayak tenisini hem Türkiyede hem de dünyada çok ileri seviyelere tamak istiyoruz ve bunun için çabalyoruz diye konutu.

Gün boyu süren eitim sonrasnda katlmclara sertifika verildi.

Ana Sayfaya Git