Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası sona erdi

Çanakkale, satranç dalında coşkulu ve heyecan dolu bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. Turnuva sonunda, Türkiye Gençler Şampiyonu FIDE Ustası (FM) Deniz Özen oldu.

Haberler 09.07.2018 - 12:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafndan organize edilen Türkiye Gençler Satranç ampiyonas, çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (çOMÜ) Dardanos Uygulama Oteli Spor Salonunda düzenlendi. 22 ilden 120 sporcunun katld turnuva 6 gün sürdü. ampiyonann zirve mücadelesi ise nefes kesen eitlik bozma karlamalarna sahne oldu. 7 tur sonunda zirve belirlenemeyince, Emir Gülbeyaz - Tibet Kaan Özgür ve Emir Gülbeyaz - FM Deniz Özen eitlik bozma maçlar yapt. Emir Gülbeyaz ile oynad altn puan maçn kazanan FM Deniz Özen ampiyonluk ipini göüslerken, Emir Gülbeyaz gümü madalyann, Emirhan Tarlaba ise bronz madalyann sahibi oldu.

TSF Bakan Gülkz Tulay, gençler ampiyonasnn katlmnn ve mücadele zorluunun her geçen yl arttn söyleyerek, turnuvada yer alan sporcular centilmen mücadelelerinden dolay kutlad. Tulay unlar söyledi: Türkiye satrançta adn dünyada en üst sralarda her geçen yl daha da fazla duyurmaya devam ediyor. Dünya satrancnn yükselen yldz olan Türkiyenin en büyük gücü genç ve dinamik bir nesle sahip olmas. Genç sporcularmzn yurt içi ve yurt d baarlar bizi memnun ediyor, gösümüzü kabartyor. Gençlerimizin satranca ilgisi arttkça, ampiyonalarmzn katlm says ve zorluk dereceleri de artyor. çanakkaledeki gençler ampiyonasnda müthi bir ampiyonluk mücadelesine tanklk ettik. Gençlerimiz zirve mücadelesini büyük bir azim ve centilmenlikle yaptlar.

2018 Türkiye Gençler Satranç ampiyonas, çOMÜ Dardanos Uygulama Oteli Spor Salonunda düzenlenen kapan töreni ile son buldu. ampiyonada dereceye girenlerin madalyalarnn ve çeitli ödüllerin datld tören, Kepez Belediye Bakan Dr. Ömer Faruk Mutan, TSF Bakan Gülkz Tulay, çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü ube Müdürü Hayri ahin, Miller Holding Yönetim Kurulu Bakan Mert Mildon, çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardmcs Prof. Dr. Mustafa Görün, TSF çanakkale l Temsilcisi Yasemin Kaçar, sporcular, antrenörler, veliler ve çok sayda davetlinin katlmyla gerçekleti.

Ana Sayfaya Git